© Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas departaments

Neapstājies pie sasniegtā - turpini studijas maģistrantūrā! Uzņemšana maģistra līmeņa studijās Latvijas Universitātes (LU) Medicīnas fakultātē notiks no 4. līdz 15. jūlijam elektroniski un klātienē.

Maģistra studiju programma "Farmācija" sagatavo augsti kvalificētus speciālistus dažādās farmācijas nozarēs. Programmas apguves gaitā studējošie gūst padziļinātas zināšanas par zāļu farmaceitisko formu gatavošanu, zāļu ražošanu un kontroli, zāļu pārbaudēm zāļu testēšanas laboratorijā, drošu, efektīvu un atbilstīgas kvalitātes zāļu sagatavošanu, uzglabāšanu un izplatīšanu vispārēja un slēgta tipa aptiekās, zāļu lieltirgotavās un zāļu ražošanas uzņēmumos, konsultāciju sniegšanu par zālēm un to lietošanu, un individuālu atbalstu pacientiem, kas izmanto pašārstēšanos. Absolventi iegūst veselības zinātņu maģistra grādu farmācijā, kas apliecina atbilstošas teorētiskās un praktiskās zināšanas, lai uzsāktu farmaceita profesionālo darbību.

Maģistra studiju programma "Māszinības" sniedz padziļinātas zināšanas veselības aprūpes darba vadīšanā un organizēšanā, veicina māsu profesionālo izaugsmi un vairo intelektuālo potenciālu. Studējošie gūst prasmes nozares izglītības vadībā un spēj nodrošināt pedagoģiskos procesus augstskolās. Absolventi iegūst veselības zinātņu maģistra grādu māszinībās.

Maģistra studiju programma "Epidemioloģija un medicīniskā statistika" izstrādāta, lai Latvijas un Baltijas veselības sistēmai nodrošinātu augsti kvalificētus epidemioloģijas un medicīniskās statistikas speciālistus, kas pārzina epidemioloģisko pētījumu metodoloģiju, spēj veikt sarežģītu datu analīzi un interpretēt to rezultātus. Studijas šajā programmā var uzsākt ne vien ar bakalaura izglītību veselības aprūpē, bet arī, piemēram, psiholoģijā, socioloģijā, dabaszinātnēs, vides zinātnēs, pārtikas zinātnēs vai citā pielīdzināmā augstākā izglītībā. Absolventi iegūst veselības zinātņu maģistra grādu sabiedrības veselībā.

Pieteikšanās studijām iespējama elektroniski un klātienē:

  1. Pieteikšanās LU absolventiem, sākot no 2003. gada, elektroniski LUIS
  2. Pieteikšanās citu augstskolu absolventiem, aizpildot elektronisko veidlapu
  3. Pieteikšanās klātienē fakultātē vai filiālē

Uzņemšanas grafiks maģistra līmeņa studijās 2022./23. 

Aicinām iepazīties ar detalizētu informāciju par pieteikšanās kārtību. Papildu informāciju var iegūt pa tālruni 67033820 vai rakstot: lumedi@lu.lv.

Dalīties

Saistītais saturs

Eiropas izglītības telpa topošajiem mediķiem
17.06.2022.

Eiropas izglītības telpa topošajiem mediķiem