© Foto: Toms Grīnbergs, LU Komunikācijas un inovāciju departaments.

Lai ieskatītos modernākajās tehnoloģijās mūsdienu un nākotnes medicīnā, Latvijas Universitātes (LU) dibināšanas 102. jubilejas mēneša programmu papildinās starptautiska praktiska konference “Viena pasaule – viena veselība”. Pasākums norisināsies 2021. gada 30. septembrī un dos iespēju par nozares izaicinājumiem spriest gan klātienē, gan sekot līdzi tiešraidē.

“Mūsu gadsimts pieprasa augstu tehnoloģiju, personalizētas un precīzijas medicīnas, kā arī lielo datu lietojumu sabiedrības veselības nodrošināšanā. Nepietiek tikai ar mūsdienīgas infrastruktūras, zināšanu un prasmju ieguvi, bet par normu ir jākļūst tādas zinātnes, studiju un veselības aprūpes videi, kas būs moderna arī pēc pieciem, desmit un pat 50 gadiem,” plānotās domapmaiņas nozīmi uzsver LU Medicīnas fakultātes (MF) dekāns prof. Valdis Folkmanis.

Konferenci ar uzrunu atklās LU rektors prof. Indriķis Muižnieks. Dienas turpinājumā par modernajām tehnoloģijām medicīnā referēs atzīti Latvijas zinātnieki un praktiķi, bet ārvalstu pieredzē dalīsies pārstāvji no Igaunijas, Austrijas un Vācijas.

Mūsdienās un nākotnē modernas medicīnas tēmai veltītajos priekšlasījumos tiks aplūkoti precīzijas medicīnas, jauno tehnoloģiju un lielo datu, robotikas, robotu asistētās ķirurģijas un citi aktuāli temati, kas tieši sasaucas arī ar ieceri LU Akadēmiskajā centra Torņakalnā izveidot modernu veselības aprūpes, zinātnes un studiju centru “Veselības māja”.

Prof. Valda Folkmaņa ieskatā “šī konference ir nepieciešams un sagaidāms LU solis studiju un zinātnes izcilības virzienā. Visaugstākā līmeņa profesionāļu skatījums paver ieskatu veselības aprūpes un zinātnes nākotnē un tas ir atspēriena punkts, lai mūsu augstskola kļūtu par inovāciju flagmani mūsu reģionā.”

Klātienē, Jelgavas ielā 3, pasākumu varēs apmeklēt, uzrādot derīgu Covid-19 sertifikātu. Konferences norisēm būs iespējams sekot arī tiešraidē LU Facebook kontā.

Pasākuma programma. Darba valoda - angļu.

Aicinām reģistrēties konferencei, izmantojot tiešsaistes anketu.

Dalīties

Saistītais saturs

Eksperti: modernā medicīna – tā ir sinerģija starp dažādām zinātņu nozarēm
01.10.2021.

Eksperti: modernā medicīna – tā ir sinerģija starp dažādām zinātņu nozarēm

Eksperti: modernā medicīna – tā ir sinerģija starp dažādām zinātņu nozarēm
01.10.2021.

Eksperti: modernā medicīna – tā ir sinerģija starp dažādām zinātņu nozarēm