Foto: Toms Grīnbergs, LU Komunikācijas departaments.

Līdz šī gada 7. maijam Latvijas Universitātes un Banku augstskolas pētnieki ir aicināti iesniegt projektus Latvijas Universitātes un Banku augstskolas iekšējo pētniecības un attīstības grantu konkursam. Grantu konkursu Atveseļošanas un noturības mehānisma projekta “Latvijas Universitātes iekšējā un ārējā konsolidācija” ietvaros organizē Latvijas Universitāte un Banku augstskola.

Iekšējais pētniecības un attīstības grants ir konkursa kārtībā iegūstams pētniecības finansējums, kura mērķis ir radīt jaunas zināšanas un tehnoloģiskās atziņas un pilnvērtīgu pētniecības kapacitāti attiecīgajās zinātnes nozarēs, tai skaitā nodrošinot sadarbību ar uzņēmējdarbības sektoru un veicinot starptautisko sadarbību.

Latvijas Universitāte un Banku augstskola īsteno konkursu atbilstoši to kompetencei, RIS3 prioritātēm un Latvijas Universitātes stratēģiskajām specializācijas jomām Latvijas Universitātes iekšējās konsolidācijas grantu 13 projektos: trīs projekti dabas zinātnēs; trīs projekti humanitārajās un mākslas zinātnēs; trīs projekti medicīnas un veselības zinātnēs; trīs projekti sociālajās zinātnēs; kā arī viens vai vairāki papildus projekti pieejamā finansējuma ietvaros. Latvijas Universitātes un Banku augstskolas konsolidācijas grantu astoņos projektos: astoņi projekti sociālajās zinātnēs Banku augstskolas tematiskajās pētniecības jomās (zaļā un aprites ekonomika, digitālā transformācija un inovācija finanšu sektorā, stratēģiskā noturība un drošība kibertelpā), iesaistot gan Banku augstskolas, gan Latvijas Universitātes zinātnisko personālu.

Latvijas Universitātes iekšējās konsolidācijas grantu projektu iesniedzējs un īstenotājs ir Latvijas Universitāte, bet ieteicams zinātniskajā grupā iesaistīt arī Banku augstskolas pētniekus. Latvijas Universitātes un Banku augstskolas konsolidācijas grantu projektu iesniedzējs ir Banku augstskola. Šos projektus īsteno kā sadarbības projektus abās institūcijās, iesaistot gan Latvijas Universitātes, gan Banku augstskolas zinātnisko personālu.

Konkursam pieejamais kopējais finansējums ir 4 200 000 eiro. Viena projekta maksimālais finansējuma apjoms projekta īstenošanas laikā nepārsniedz 200 000 eiro.

Projekta kopējais īstenošanas laiks ir līdz 18 mēnešiem, bet ne ilgāk kā līdz 2026. gada 28. februārim.

Projekta vadītājs līdz 2024. gada 7. maijam informē LU Akadēmiskā departamenta Zinātnes projektu nodaļu par dalību iekšējo pētniecības un attīstības grantu konkursā, elektroniski aizpildot pieteikuma formu ŠEIT.

Jautājumu gadījumā aicinām sazināties ar Sandru Stroli (sandra.strole@lu.lv) vai Karīnu Circeni (karina.circene@lu.lv).

Grantu konkurss norisinās saskaņā ar Ministru kabineta 2023. gada 5. decembra noteikumiem Nr. 721 “Latvijas Atveseļošanas un noturības mehānisma plāna 5.2. reformu un investīciju virziena “Augstskolu pārvaldības modeļa maiņas nodrošināšana” 5.2.1.r. reformas “Augstākās izglītības un zinātnes izcilības un pārvaldības reforma” 5.2.1.1.i. investīcijas “Pētniecības, attīstības un konsolidācijas granti” otrās kārtas “Konsolidācijas un pārvaldības izmaiņu ieviešanas granti” īstenošanas noteikumi”, lai nodrošinātu pēcdoktorantūras grantu piešķiršanu, konsolidējot Latvijas Universitāti un Banku augstskolu. Akadēmiskās karjeras iekšējo pētniecības un attīstības granti tiek piešķirti no Atveseļošanas fonda un valsts budžeta līdzekļiem un administrēti Ministru kabineta noteikumos paredzētā Latvijas Universitātes un Banku augstskolas kopīgā projekta “Latvijas Universitātes iekšējā un ārējā konsolidācija” ietvaros.

Dalīties