© Foto: Toms Grīnbergs, LU Komunikācijas departaments.

23. un 24. februārī no 9.00 līdz 18.00 LU Akadēmiskā centra Zinātņu mājā notiks Latvijā lielākais studiju festivāls “L-Universs”. Medicīnas un veselības zinātņu zonā 4. stāvā festivāla apmeklētāji aicināti iepazīt LU sniegtās studiju iespējas un ieraudzīt sevi nākotnes profesijā kā veselības aprūpes profesionāli dažādās īpaši veidotās laboratorijās un citās aktivitātēs. Festivālā gaidīts ikviens interesents – ieeja bez maksas un bez iepriekšējas pieteikšanās!

Ārstniecības un zobārstniecības studenti Anatomijas laboratorijā aicinās kopīgi iepazīt cilvēka kaulu un muskuļu sistēmu, bet Zāļu formu tehnoloģiju laboratorijā LU docētāji dos iespēju izmēģināt izgatavot zāles. Māszinību docētāji un studenti Simulāciju laboratorijā demonstrēs pacientu aprūpes prasmes. Tāpat ikvienam interesentam būs iespēja pamēģināt uzlikt termoplastisko masku manekenam, iepazīstot, kā praksē darbojas radiogrāfers staru terapijā. 

“L-Universā” topošos kolēģus gaidīs arī LU medicīnas koledžas - LU P. Stradiņa medicīnas koledža, LU Rīgas 1. medicīnas koledža un LU Rīgas Medicīnas koledža. Koledžas dažādās saistošās aktivitātēs aicinās iepazīt ārsta palīga, skaistumkopšanas speciālista (kosmetoloģijā), biomedicīnas laboranta, radiologa asistenta, podologa, farmaceita asistenta, zobu tehniķa, zobārsta asistenta, māsas palīga, aprūpētāja, vecmātes, kā arī masiera profesijas. 

Medicīnas un veselības zinātņu zonas programma

”L-Universs” būs visaptverošs, spožs un daudzveidīgs – gluži kā visums virs mūsu galvām, kam nav ne gala, ne robežu. Festivāla programma līdz pat festivāla sākumam tiks pastāvīgi papildināta. "L-Universs" apmeklējums un dalība visās aktivitātēs ir bez maksas. Universitāte aicina plānot ierašanos pēc iespējas videi draudzīgi – ar sabiedrisko transportu vai kājām.  

Citus foto no iepriekšējā gada festivāla skaties LU fotoarhīvā!  

Dalīties