LU Medicīnas fakultātes lietotājiem no 2024. gada 5. februāra līdz 15. martam ir nodrošināta izmēģinājuma piekļuve tiešsaistes medicīnas mācību platformai AMBOSS.

AMBOSS ir tiešsaistes mācību platforma, kurā ir pieejami dažāda formāta medicīnas e-materiāli, t.s. zāļu un slimību apraksti, rentgenu un mikroskopu paraugi, kurus ir iespējams pievilkt, u.c. Tajā ir iekļauta bibliotēka un jautājumu banka, kas ir sagatavota kopā ar Amerikas Savienoto Valstu medicīniskās licencēšanas pārbaudes vadlīnijām. AMBOSS platformā ir pieejami vairāk nekā 17 000 medicīnas termini, kā arī 200 000 šķērssaites starp tematiem. Testi ir pielāgojami, ļaujot lietotājiem izvēlēties kādus tematus viņi vēlas atkārtot, jautājumu skaitu, kā arī norādes, kas vedinās lietotāju pie pareizās atbildes.

AMBOSS saturu veido starptautiska komanda, kurā ir vairāk nekā 50 ārstu, izmantojot medicīnas studentu atsauksmes. Redakcijas komanda nodrošina katra raksta atbilstību augstākajiem kvalitātes standartiem attiecībā uz saturu, struktūru un stilu. Ierakstus pirms publicēšanas pārskata vismaz trīs medicīnas speciālisti un viens eksemplāru redaktors, palīdzot AMBOSS nodrošināt visprecīzāko klīnisko saturu. Platformas bibliotēka un Qbank tiek pastāvīgi atjaunināti un paplašināti.

Piekļuve AMBOSS ir pieejama ne tikai no pārlūka versijas, bet arī tiešsaistes un bezsaistes lietotnē, kas pieejama uz Android un iOS ierīcēm.

Izmēģinājuma piekļuve ir nodrošināta no 5. februāra līdz 15. martam.

Reģistrācija AMBOSS LU Medicīnas fakultātes lietotājiem ar LU e-pastu pieejama šeit.

Īsa video pamācība platformā Youtube par AMBOSS ir pieejama šeit.

Reģistrācijas saite mācību vebināram par AMBOSS, 2024. gada 8. februārī, plkst. 16.00 pieejama šeit.

LU Bibliotēka aicina izteikt savu viedokli par tiešsaistes medicīnas mācību platformu AMBOSS šeit vai sūtot atsauksmes uz e-pasta adresi info-bibl@lu.lv.

Dalīties