© Foto: Toms Grīnbergs, LU Komunikācijas departaments.

Šā gada 9. februārī Latvijas Farmaceitu biedrība (LFB) organizē ikgadējo farmācijas studentu pētniecisko darbu konferenci. Pasākumā Latvijas Universitātes (LU), LU Rīgas 1. medicīnas koledžas, Rīgas Stradiņa universitātes un RSU Sarkanā Krusta medicīnas koledžas studējošie un absolventi informēs par saviem sasniegumiem pētniecībā, bet par nozares aktualitātēm ziņos valsts pārvaldes iestāžu pārstāvji.

Dalība konferencē “Farmācijas studentu sasniegumi pētniecībā un farmācijas speciālistiem aktuāla valsts institūciju informācija” sniegs ieskatu tēmās, kuras aktuālas jauno farmācijas speciālistu vidū, kā arī vairos izpratni par pierādījumos balstītas medicīnas un farmaceitiskās aprūpes nozīmi. Veselības inspekcijas un Veselības ministrijas Farmācijas departamenta pārstāvji prezentēs atskatu par būtiskāko farmācijas nozarē 2023. gadā, kā arī iepazīstinās ar šī brīža aktualitātēm.

Pasākumā LU Farmācijas maģistra studiju programmas 2. kursa studente Kitija Kaļķe prezentēs pētījumu “Nātru lapu ūdens ekstraktu ķīmiskais sastāvs, antioksidantu un hepatoprotektīvais efekts: salīdzinošs macerācijas un sonifikācijas metožu pētījums"; darba zinātniskā vadītāja- profesore Ruta Muceniece. 

Farmācijas maģistra studiju programmas 1. kursa studente Laura Osīte skaidros aptamēru pielietojumu terapijā un diagnostisko biosensoru izveidē; pētījuma zinātniskā vadītāja- pētniece Līga Kunrade.

Farmācijas 1. kursa maģistrante Anastasija Ņevoļska referēs par bieži lietotu nenarkotisko pretsāpju līdzekļu ietekmi uz dziļās glikēšanas galaproduktu veidošanos; pētījuma zinātniskā vadītāja- asociētā profesore Zane Dzirkale.

Pasākums norisināsies tiešsaistē, dalībniekiem būs nepieciešams izmantot vietni kursi.mic.lv un tajā pieejamo videokonferences Zoom vidi. Lai piedalītos konferencē un saņemtu tālākizglītības apliecību par pasākumu, konferences dalībniekam nepieciešams konts vietnē kursi.mic.lv ar savu personīgo e-pasta adresi. Par visa pasākuma noklausīšanos piešķirs 5.4 tālākizglītības punktus, no tiem 1.8 punktus- menedžmenta kompetencēs.

No vienas e-pasta adreses pieslēgties un apliecību saņemt var tikai viens dalībnieks. Ja reģistrēšanos kursi.mic.lv veiksiet pirmo reizi – neskaidrību gadījumā iespējams konsultēties ar vietnes administratoru: ugis@mic.lv, tālr. 29144238.

Konferences programma

Konferences dalības maksa noteikta 5.00 EUR apmērā, bet nestrādājošiem farmācijas studentiem dalība pasākumā noris bez maksas. Pirms maksājuma veikšanas nepieciešams pieteikties dalībai konferencē LFB vietnē līdz 2024. gada 6. februārim. 

Dalīties