Latvijā plānota unikāla pasākuma norise medicīnā - Eiropas Ultrasonogrāfijas Kongress EUROSON 2023, Rīgā, 25.-27. maijā, ATTA centrā. Pasākums veltīts ne vien nozares praktiķiem un profesionāļiem, tā ietvarā ieplānots arī Ultrasonogrāfijas kongress studentiem (STUC).

Kongresa mērķis ir iepazīstināt medicīnas studentus ar ultrasonogrāfiju kā diagnostiku un intervencionālu procedūru. Pasākuma zinātnisko atbalstu nodrošinās Eiropas vadošie klīniskie speciālisti. 

Kongress būs studentiem draudzīgs ar praktiskām nodarbībām un interaktīvām aktivitātēm, ko vadīs studenti, kas ir aizrāvušies ar ultrasonogrāfiju. Lekcijas aptvers gan pamata, gan padziļinātas tēmas, praktiskas nodarbības ar portatīvajām un rokas ultrasonogrāfijas ierīcēm.

Tēžu iesniegšanas vadlīnijas
Dalībnieki aicināti līdz 2023. gada 15. februārim iesniegt tēzes par ultrasonogrāfijas pētījumiem, tostarp pētījumu vai gadījumu prezentācijas.
Galvenie interešu temati ir ultrasonogrāfijas apmācības, ultrasonogrāfijas medicīniskie pētījumi un ultrasonogrāfijas izmantošana studentu medicīnas praksē.
Labāko iesniegto tēžu autoriem tiks piešķirtas vairākas naudas balvas. Pieteikumus var iesniegt vietnē: www.euroson2023.com/submit-abstract/ 

  • Tēzes jāiesniedz angļu valodā.
  • Tēžu garumam jābūt ne vairāk kā 350 vārdiem, neskaitot virsrakstu, autorus un piederības norādes.
  • Tēžu atlasi veiks komisija, kurā ietilpst studenti un EFSUMB pasniedzēji.
  • Galvenajam autoram tiks paziņots par viņa materiāla izvēli un prezentācijas formātu, mutisku paziņojumu vai stenda ziņojumu.
  • Tēzēs jāuzsver tēmas nozīmīgums un pētījuma oriģinalitāte, tā mērķis, gadījuma raksturojums un aplūkotās tēmas aktualitāte mūsdienu zināšanu kontekstā.
  • Virsrakstam jābūt rakstītam ar lielajiem burtiem un 12. izmēra Times New Roman burtraksta treknrakstā.
  • Vienām tēzēm var būt ne vairāk kā seši autori.
  • Autora identifikācijā jāiekļauj šāda informācija šādā secībā: vārds, uzvārds, iestāde, departaments, pilsēta, valsts.
  • Tēžu teksts jāraksta 12. izmēra Times New Roman burtrakstā, jāizmanto vienkāršā rindstarpa (single space), apjoms ir ne vairāk kā 350 vārdi.
  • Tēzes nedrīkst saturēt grafikus, tabulas, bildes vai cita veida attēlus.

Norises vieta un izmitināšana
EUROSON 2023 notiks Rīgā, Atta centrā, kas ir viens no lielākajiem konferenču centriem Baltijā. Tas atrodas Daugavas krastā, Krasta ielā 60. Norises vieta ir inovatīvs daudzfunkcionāls komplekss, kas apvieno visus mūsdienu pasākumiem nepieciešamos pakalpojumus.
Pieejamās naktsmītnes ir norādītas pasākuma tīmekļa vietnē: https://www.euroson2023.com/accommodation/

Reģistrācija
Reģistrācijas maksa pasākumam no 2023. gada 25. līdz 27. maijam medicīnas studentiem ir 150 eiro, kas ietver dalību studentu kongresā, kas notiks tajā pašā laikā un vietā. Pie reģistrācijas galda ir jāuzrāda medicīnas studenta statusu apliecinošs dokuments. Reģistrācija studentiem no Latvijas ar 33% atlaidi, izmantojot PROMO kodu STUDENT33.
Reģistrācijas vietne: https://www.euroson2023.com/register/

Detalizēta informācija

Dalīties