Foto no projekta dalībnieku personīgā arhīva.

Lai analizētu projekta pirmajā gadā paveikto un saplānotu nākamā gada darbus, projekta "Integrētais modelis diabētiskās retinopātijas skrīningam un monitorēšanai, izmantojot riska-stratificēšanu un uz mākslīgo intelektu bāzēto automatizēto acs dibena attēlu analīzi (PerDiRe)" komanda 5.-6. maijā tikās Oslo Universitātē.

Intensīvas sanāksmes  programmas laikā savus rezultātus prezentēja visu četru valstu projekta grupas. Neskatoties uz Covid-19 pandēmiju, kas ietekmēja visas projekta aktivitātes, progress tika sasniegts visās pirmā gada projekta darba pakās. Ir uzsākta dalībnieku rekrutēšana visās dalībvalstīs.

Konsorcija vadītāja Jeļizaveta Sokolovska savā prezentācijā atgādināja par projektā sasniedzamajiem nodevumiem un publicitātes pasākumiem. Projekta sanāksmes laikā dalībnieki no Baltijas valstīm tika iepazīstināti ar Oslo Universitātes Acu Izpētes institūta organizāciju un pētījuma virzieniem. Pēc tam norisinājās arī sanāksme ar uzņēmumiem "RetinaRisk" un "BubliCam", lai izvērtētu sadarbības iespējas šī un nākamo projektu ietvaros.

Par projektu
"Integrētais modelis diabētiskās retinopātijas skrīningam un monitorēšanai, izmantojot riska-stratificēšanu un uz mākslīgo intelektu bāzēto automatizēto acs dibena attēlu analīzi (PerDiRe)", projekta nr. EEA-RESEARCH-60, ir viens no Baltijas pētniecības programmas projektiem, ko finansiāli atbalsta Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) granti. Projekts top sadarbībā ar Oslo Universitāti, Tartu Universitāti un Lietuvas Veselības zinātņu universitāti. Projekta mērķis ir ieviest diabēta pacientu aprūpē jaunu mākslīgajā intelektā bāzētu diabētiskās retinopātijas skrīninga un monitorēšanas programmu. Projekta īstenošana uzsākta 2021. gada 1. maijā, savukārt pieejamais finansējums līdz 2024. gadam ir viens miljons eiro. Projektu līdzfinansē Eiropas Ekonomiskās zonas finanšu instruments 2014-2021.

Dalīties

Saistītais saturs