Foto: Toms Grīnbergs, LU Komunikācijas departaments.

Latvijas Universitātes (LU) ikgadējo starptautisko zinātnisko konferenču ietvarā tradicionāli noris arī Starptautiskā zinātniskā medicīnas konference, pulcējot nozares ekspertus no Latvijas un ārvalstīm. Konferenci ikreiz ievada plenārsēde, bet darbs turpinās dažādās medicīnas, farmācijas un citu veselības zinātnes nozaru sekciju sēdēs.

LU starptautiskā zinātniskā konference šogad atzīmē jau 80. gadskārtu un tās sēdes medicīnā un farmācijā notiek 25.-26. martā. Pasākums noris attālināti, Zoom platformā.

Šogad nozarē atzīti zinātnieki, praktiķi, kā arī doktoranti, rezidenti un citi jaunie pētnieki prezentēs 121 mutisku referātu, bet 87 pētījumi būs izzināmi e-stenda referātu veidā. Dalībnieku vidū ir referenti no Igaunijas, Lietuvas, Polijas, Somijas, Zviedrijas, Vācijas, Šveices, Ukrainas, Gruzijas, Izraēlas, Kazahstānas, Kirgizstānas, Lielbritānijas un Amerikas Savienotajām Valstīm.

Pasākumu ar uzrunu atklās LU rektors profesors Indriķis Muižnieks un Medicīnas fakultātes dekāns profesors Valdis Folkmanis. Plenārsēdē minimāli invazīvās ķirurģijas novitātes atklās Zīgenes Reģionālās slimnīcas Uroloģijas klīnikas galvenais ārsts Dr.med. Mustafa Adalī (Mustapha Addali), savukārt par medicīnu kā komandas zinātni un Latvijas Universitātes nākones iecerēm runās LU Stratēģijas padomes priekšsēdētājs, profesors Andrejs Ērglis.

Konferences darbam virtuāli var sekot arī klausītāji. Konferences mājaslapā publicēta pasākuma programma un pieejamas Zoom piekļuves saites, kā arī e-stenda referāti. Dalībnieku sagatavotās tēzes apkopotas recenzētā tēžu krājumā un nule izdotas starptautiski citējamā žurnāla "Medicina" 58. numura 1. pielikumā.

Konferences norisi atbalsta SIA "MikroTik", bet mecenāta ziedojumu administrē Latvijas Universitātes fonds.

Dalīties