Gada docētāja Zane Lukstiņa. Foto: Toms Norde.

Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) organizētā “Gada balva medicīnā” svinīgā ceremonija šogad notika jau 12. reizi un tajā tika pasniegts rekordliels balvu skaits – 22! Studentu balsojumā noskaidrots arī "Gada docētājs".

Nominācijā “Gada docētājs” par saviem pedagogiem katru gadu balso Rīgas Stradiņa universitātes un Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātes ārstniecības studenti. Par “Gada docētāju” šogad atzīta Latvijas Universitātes lektore, bioloģe Zane Lukstiņa, kas cilvēka fizioloģiju palīdz apgūt LU topošajiem ārstiem un māsām. Studentus viņa vienmēr sagaida ar smaidu un kādu uzmundrinošu vārdu, ir saprotoša, pretimnākoša un vienlaikus ļoti prasīga. Savukārt RSU studenti titulu “Gada docētājs” piešķīruši asociētajai profesorei Dzintrai Kažokai. 

“Gada balvas medicīnā 2021” svinīgo ceremoniju ReTV atkārtojumā iespējams noskatīties 13. un 18. martā plkst. 12.30 un 12.00. „Gada balvas medicīnā” pasākumu organizē LĀB sadarbībā ar Latvijas Jauno ārstu asociāciju un Latvijas Māsu asociāciju, kā arī Latvijas Universitāti un Rīgas Stradiņa universitāti. Pasākuma lieldraugi ir AS „Olainfarm”, AS „Grindeks”, AS Sentor farm aptiekas – “Mēness aptieka”, SIA “Centrālā laboratorija” un AS „Veselības centru apvienība”, SIA “Latvijas Mobilais Telefons” un SIA “Veselības centrs 4”.  

Par “Gada balvu medicīnā”
Pirmo reizi “Gada balva medicīnā” tika pasniegta 2008. gadā. Ar katru gada šī balva kļuvusi arvien nozīmīgāka un pašlaik tā ir veselības aprūpes nozares gada nozīmīgākais pasākums. Šajos gados strauji pieaugusi arī sabiedrības iesaiste un pašlaik cilvēki savus pieteikumus sūta pat no ārzemēm, vēloties godināt labākos no labākajiem mediķiem. 2010. gadā krīzes dēļ balva netika pasniegta, bet tradīcija tika atjaunota 2012. gadā. „Gada balvas medicīnā” balsojumā 2020. gadā piedalījās gandrīz 9 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju un balva tika pasniegta 14 nominācijās. “Gada balvas medicīnā” autors ir metālmākslinieks Armands Jēkabsons.

Dalīties

Saistītais saturs

Balvu par mūža ieguldījumu medicīnā saņēmuši Vija Zaiga Kluša un Uldis Vikmanis
12.03.2022.

Balvu par mūža ieguldījumu medicīnā saņēmuši Vija Zaiga Kluša un Uldis Vikmanis