© Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas un inovāciju departaments

Latvijas Universitātes (LU) ikgadējo starptautisko zinātnisko konferenču ietvarā tradicionāli noris arī Starptautiskā zinātniskā medicīnas konference, pulcējot nozares ekspertus no Latvijas un ārvalstīm. Konferenci ikreiz ievada plenārsēde, bet darbs turpinās dažādās medicīnas, farmācijas un citu veselības zinātnes nozaru sekciju sēdēs.

LU starptautiskā zinātniskā konference šogad atzīmēs jau 79. gadskārtu un tās sēdes medicīnā un farmācijā notiks 23.-24. aprīlī. Pasākuma norises plānotas attālināti, Zoom platformā.

Šogad nozarē atzīti zinātnieki, praktiķi, kā arī doktoranti, rezidenti un citi jaunie pētnieki prezentēs 140 mutiskus referātus, bet 160 pētījumi būs izzināmi e-stenda referātu veidā. Dalībnieku vidū ir referenti no Austrijas, Brazīlijas, Kanādas, Igaunijas, Somijas, Gruzijas, Vācijas, Indijas, Itālijas, Japānas, Kazahstānas, Kirgizstānas, Lietuvas, Polijas, Portugāles, Krievijas, Slovēnijas, Dienvidāfrikas, Zviedrijas, Šveices, Ukrainas un Lielbritānijas. 

Pasākumu ar uzrunu atklās LU rektors profesors Indriķis Muižnieks un Medicīnas fakultātes dekāns profesors Valdis Folkmanis. Plenārsēdē Eiropas Vēža misijas izaicinājumus un perspektīvas atklās misijas vadītājs, Itālijas Republikas veselības ministra padomnieks cīņā ar koronovīrusa pandēmiju, kā arī Svētās sirds katoļu universitātes profesors Valters Rikjardi (Walter Ricciardi).

Konferences darbam virtuāli var sekot arī klausītāji. Konferences mājaslapā pieejama pasākuma programma, Zoom piekļuves saites un e-stenda referāti. Dalībnieku sagatavotās tēzes apkopotas recenzētā tēžu krājumā.

Konferences norisi atbalsta SIA "MikroTik", bet mecenāta ziedojumu administrē Latvijas Universitātes fonds.

Dalīties