Gada docētāja 2020 - Agate Galuza. Foto: Toms Norde.

27. martā norisinājās svinīgā "Gada balvas medicīnā 2020" ceremonija, ko jau 11. gadu rīkoja Latvijas Ārstu biedrība (LĀB). Balvas tika pasniegtas 15 nominācijās, tostarp par "Gada docētāju" atzīta Latvijas Universitātes (LU) Medicīnas fakultātes lektore Agate Galuza.

Pasākuma viesus uzrunāja Valsts prezidents Egils Levits ar kundzi ginekoloģi Andru Leviti un veselības ministrs Daniels Pavļuts. Svinīgajā pasākumā uzstājās koris “Maska”, duets “Māsas Balanas”, etno mūzikas grupa “Tautumeitas”, kā arī dziesminieks Kārlis Kazāks un DJ Monsta. Īpašu veltījumu veselības aprūpes nozares darbiniekiem bija sagatavojis Jūrmalas mūzikas skolas audzēknis Roberts Binders, kas izpildīja paša komponētu laikmetīgu skaņdarbu koklei. Ceremoniju vadīja aktieris Artūrs Skrastiņš.

Balvas tika pasniegtas nominācijās “Gada ģimenes ārsts 2020”, “Gada ārsts speciālists 2020”, “Gada zobārsts 2020”, “Gada ārsta palīgs 2020”, “Gada farmaceits 2020”, “Gada māsa 2020”, “Gada māsas palīgs 2020”, “Gada vecmāte 2020”, “Gada funkcionālais speciālists 2020” un “Gada slimnīca 2020”. Par šīm nominācijām LĀB interneta mājaslapā varēja balsot ikviens sabiedrības pārstāvis.

Tradicionāli balva medicīnā tika pasniegta arī nominācijās “Gada jaunais ārsts 2020”, “Gada cilvēks medicīnā 2020”, “Gada notikums medicīnā 2020” un “Gada balva par mūža ieguldījumu medicīnā”. Šajās nominācijās uzvarētājus noteica Latvijas Ārstu biedrības un Latvijas Jauno ārstu asociācijas ekspertu vērtējums. Savukārt nominācijā “Gada docētājs 2020” par saviem pedagogiem balsoja Latvijas Universitātes un Rīgas Stradiņa universitātes medicīnas studenti.

Par “Gada docētāju” kļuvusi LU Medicīnas fakultātes lektore Agate Galuza, kura gan latviešu, gan ārvalstu studentu grupām palīdz izzināt histoloģiju. Kā raksta studenti – "mācoties pie pasniedzējas Galuzas dažkārt rodas bailes kaut ko nezināt, bet pēc sekmīgi nolikta pārbaudījuma ikkatru pārņem pateicība un cieņa. Konsultācijas līdz vēlam vakaram, darbs līdz pēdējam studentam – tā ir mūsu pasniedzēja!"

"Studenti varbūt paši to nezina, bet arī viņi man ir ļoti daudz iemācījuši. Izaicinājuši attīstīt pašai sevi un tiekties uz sevis labāko versiju," pauž A.Galuza.

„Gada balvas medicīnā” pasākumu organizē LĀB sadarbībā ar Veselības ministriju, Latvijas Jauno ārstu asociāciju un Latvijas Māsu asociāciju, kā arī Latvijas Universitāti un Rīgas Stradiņa universitāti. Pasākuma lieldraugi ir AS „Olainfarm”, AS „Grindeks” un AS „Sentor farm aptiekas” (zīmols “Mēness aptieka”), to atbalsta SIA “Silvanols”, SIA “Centrālā laboratorija” un AS „Veselības centru apvienība”, SIA “Latvijas Mobilais Telefons”, SIA MFD Veselības grupa, SIA “Veselības centrs 4” un SIA “Euroaptieka”.

Dalīties