Foto: Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests

Atbildot uz Veselības ministrijas (VM) aicinājumu, jau otro nedēļu daļa Latvijas Universitātes (LU) un Rīgas Stradiņa universitātes studentu brīvprātīgi iesaistījušies "Covid-19" vīrusa ierobežošanā. Lielākoties jaunie mediķi darbojas Covid-19 analīžu mobilajā pieņemšanas punktā. Kādas pārdomas ir tiem studentiem, kas jau iesaistījušies ar savu palīdzību ārkārtas situācijā?

"Ja sākumā varbūt bija bailes un neziņa, kā mēs varam palīdzēt, tad nu jau mēs mērķtiecīgi ejam uz to, ka arī mēs esam medicīnas daļa un varam palīdzēt un to arī darām," stāsta Laura Keiša. Viņa studē LU Medicīnas fakultātes 4. kursā un kā brīvprātīgā iesaistījusies Covid-19 vīrusa ierobežošanā. Viņa novirzīta darbā pie Latvijas Infektoloģijas centra. Darba diena mobilajās teltīs ir no pulksten deviņiem līdz desmitiem, un cilvēki ierodas nepārtraukti.

"No rīta mēs ierodamies mazliet ātrāk, tad ir sagatavošanās darbi. Tās ir sejas aizsargmaskas, kombinezoni, dažādas speciālas bahilas. Līdzko esam gatavi, sākas darbs ar pacientiem.

Lielākoties jaunie mediķi dienas garumā sarunājas ar tiem, kas ieradušies veikt testus, un reģistrē tos, kā arī var paši veikt analīžu noņemšanas procedūru.

PIlns sižets pieejams LSM.LV vietnē.  

Dalīties

Saistītais saturs