Izglītības un zinātnes ministrijas Akreditācijas komisija uz ilgāko iespējamo termiņu - sešiem gadiem ir akreditējusi Latvijas Universitātes (LU) studiju virzienu „Veselības aprūpe” – visas Medicīnas fakultātes (MF) studiju programmas saņēmušas augstāko novērtējumu. Tāpēc ikviens esošais un topošais students var būt droši, ka pēc studiju beigšanas LU MF arī turpmāk saņems starptautiski atzītus diplomus.

LU Medicīnas fakultātes dekāne prof. Ingrīda Rumba-Rozenfelde: „Fakultātes prioritāte ir studiju kvalitāte, bet studiju centrā – students, tāpēc darbs pie studiju programmu pilnveidošanas ir nepārtraukts. Jau 15 gadus fakultāte apvieno labākos un progresīvākos Latvijas medicīnas un farmācijas nozares pētniekus un praktiķus, kā arī piesaista starptautiskus ekspertus, lai nodrošinātu konkurētspējīgu izglītību gan latviešu, gan angļu valodā. Katru gadu vairāk nekā 400 pašmāju un ārvalstu jauniešu izvēlas studēt LU MF, un studētgribētāju skaits gadu no gada tikai pieaug.”

LU MF programmas ir ļoti mūsdienīgas, veidotas balstoties uz jaunākajiem zinātnes sasniegumiem un Skandināvijas valstu pieredzi. Visas programmas ir akreditētas un atbilst Eiropas Savienības normām. LU MF ir iespējams apgūt: doktora studiju programmu „Medicīna un farmācija” otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmu „Medicīna”, maģistra akadēmisko studiju programmu „Farmācija”, bakalaura akadēmisko studiju programmu „Farmācija”, otrā līmeņa profesionālo augstākās izglītības studiju programmu „Ārstniecība”, maģistra akadēmisko studiju programmu „Māszinības”, profesionālās augstākās izglītības bakalaura studiju programmu „Māsznības” un profesionālās augstākās izglītības bakalaura studiju programmu „Radiogrāfija”.

Būtiska studiju sastāvdaļa ir praktiskās nodarbības un prakse, kas notiek Rīgas vadošajās klīnikās un ārstniecības iestādēs: Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca; Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca un stacionāri; Bērnu klīniskā universitātes slimnīca; Rīgas 1.slimnīca; Latvijas Jūras medicīnas centrs; Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīca; Rīgas Dzemdību nams un Ģimenes ārstu prakses.

Pētniecības jomā notiek plaša sadarbība ar daudzām zinātniskajām institūcijām Latvijā. LU MF studenti katru gadu arī piedalās ES izglītības programmās LLP/ERASMUS, kas piedāvā studentiem iespēju no 3 mēnešiem līdz pilnam akadēmiskajam gadam studēt kādā citā ES dalībvalsts augstskolā. Fakultātei ir divpusēji sadarbības līgumi Mūžizglītības programmā ar šādām universitātēm: Karolinskas institūts (Zviedrija); Helsinku universitāte (Somija); Florences universitāte (Itālija); Tartu universitāte (Igaunija); Aristoteļa universitāte Tesaloniki (Grieķija); Koimbras universitāte (Portugāle); Utrehtas universitāte (Nīderlande); Gotingenas universitāte (Vācija); Plovdivas medicīnas universitāte (Bulgārija).

Ik gadu LU MF uzņem no 450 - 800 jaunus studentus, pašlaik fakultātē studē – 1703. Līdzās atzītiem Latvijas medicīnas nozares korifejiem, LU MF strādā arī daudz jaunu un talantīgu pasniedzēju, lasīt lekcijas ierodas arī vieslektori no Zviedrijas, Vācijas un ASV. Fakultātē kopumā strādā 126 akadēmiskie docētāji, no kuriem 4 ir Latvijas Zinātņu akadēmijas īstenie locekļi, 7 korespondētājlocekļi, 19 profesori, 25 asociētie profesori, 18 docenti, 12 viesprofesori, 5 privātdocenti u.c.

Dalīties