Augstākās izglītības padomes (AIP) īstenotās Latvijas augstskolu studiju programmu izvērtēšanas ietvaros visas Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātes (LU MF) realizētās studiju programmas saņēmušas augstāko novērtējumu un ir iedalītas pirmajā grupā.

LU MF dekāne prof. Ingrīda Rumba-Rozenfelde: ”Jau pašlaik pašmāju un ārvalstu studenti izvēlas studēt medicīnu tieši Latvijas Universitātē, kuras programmas apvieno jaunākos starptautiskās un nacionālās zinātnes sasniegumus un praksi. Saņemtais ārvalstu un pašmāju ekspertu novērtējums vēlreiz apliecina mūsu īstenoto programmu augsto kvalitāti un ilgtspēju, lielo eksporta potenciālu.”

Augstāko ekspertu vērtējumu saņēmušas un pirmajā grupā iedalītas sekojošas LU Medicīnas fakultātes studiju programmas: augstākā līmeņa profesionālā programma „Ārstniecība”, bakalaura un maģistra programmas „Farmācija”, bakalaura un maģistra programmas „Māszinības”, bakalaura programma „Radiogrāfija”, doktorantūras programma „Medicīna un farmācija”, kā arī rezidentūras programma „Medicīna”.

Eiropas Sociālā fonda projekta "Augstākās izglītības studiju programmu izvērtēšana un priekšlikumi kvalitātes paaugstināšanai" ietvaros paredzēts izvērtēt 28 augstākās izglītības studiju virzienus, no tiem Latvijas Universitātē (LU) tiek realizēti 22 virzieni, kas ir lielākais studiju virzienu skaits vienā Latvijas augstskolā. No LU īstenotajām 134 studiju programmām līdz šim ir izvērtētas un ekspertu atzinumu saņēmušas 113 studiju programmas. Visu LU studiju programmu izvērtēšanā piedalījās ne tikai Latvijas, bet arī ārvalstu eksperti, kas sniedz programmu izvērtējumam starptautisku nozīmi.

LU MF programmas ir ļoti mūsdienīgas, veidotas balstoties uz jaunākajiem zinātnes sasniegumiem un Skandināvijas valstu pieredzi. Visas programmas ir akreditētas un atbilst Eiropas Savienības normām. Būtiska studiju sastāvdaļa ir praktiskās nodarbības un prakse, kas notiek Rīgas vadošajās klīnikās un ārstniecības iestādēs: Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca; Rīgas 1.slimnīca; Rīgas Austrumu klīniskā slimnīca; Latvijas Jūras medicīnas centrs; Bērnu klīniskā universitātes slimnīca; Latvijas infektoloģijas centrs; Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīca; Rīgas Dzemdību nams un Ģimenes ārstu prakses. LU MF darbojas arī Jauno Mediķu Skola, kurā vidusskolēniem aizraujošu lekciju un praktisko nodarbību veidā ir iespējams gūt ieskatu medicīnas zinātnē. Skolā pašlaik mācās 250 jaunieši.

Pētniecības jomā notiek plaša sadarbība ar daudzām zinātniskajām institūcijām Latvijā. LU MF studenti katru gadu arī piedalās ES izglītības programmās LLP/ERASMUS, kas piedāvā studentiem iespēju no 3 mēnešiem līdz pilnam akadēmiskajam gadam studēt kādā citā ES dalībvalsts augstskolā. Fakultātei ir divpusēji sadarbības līgumi Mūžizglītības programmā ar šādām universitātēm: Karolinskas institūts (Zviedrija); Helsinku universitāte (Somija); Florences universitāte (Itālija); Tartu universitāte (Igaunija); Aristoteļa universitāte Tesaloniki (Grieķija); Koimbras universitāte (Portugāle); Utrehtas universitāte (Nīderlande); Gotingenas universitāte (Vācija); Plovdivas medicīnas universitāte (Bulgārija).

Ik gadu LU MF uzņem no 450 - 800 jaunus studentus, pašlaik studē – 1703. Līdzās atzītiem Latvijas medicīnas nozares korifejiem, LU MF strādā arī daudz jaunu un talantīgu pasniedzēju, lasīt lekcijas ierodas arī vieslektori no Zviedrijas, Vācijas un ASV. Fakultātē kopumā strādā 126 akadēmiskie docētāji, no kuriem 4 ir Latvijas Zinātņu akadēmijas īstenie locekļi, 7 korespondētājlocekļi, 16 profesori, 23 asociētie profesori, 15 docents, 12 viesprofesori, 5 privātdocenti u.c.

Papildu informācija:

Evija Ansonska, LU Medicīnas fakultātes sabiedrisko attiecību vadītāja Mob. tālr.: +371 26011887 e-pasts: evija.ansonska@lu.lv

Dalīties