Latvijas Universitātes Medicīnas fakultāti (LU MF) šogad absolvē un diplomus saņem 332 ārsti, medmāsas, farmaceiti un radiogrāfi. Pirmais izlaidums LU Lielajā aulā notika šā gada 25. jūnijā, bet otrs gaidāms 2. jūlijā.

LU MF ar izcilību šogad absolvēs trīs Farmācijas maģistra programmas studentes – Anna Gorbatjuka, Ginta Murziņa un Līva Purgaile. Par veiksmīgu zinātnisko darbu LU rektora prof. Mārča Auziņa atzinības raksti šogad tika pasniegti 37 fakultātes beidzējiem, kas diplomdarbā saņēmuši augstāko vērtējumu - 10.

LU MF dekāne prof. Ingrīda Rumba-Rozenfelde: „LU Medicīnas fakultāte ir gandarīta par lielu absolventu skaitu, īpaši mēs lepojamies ar mūsu izcilniekiem, kuru šogad ir divreiz vairāk nekā pērn – 37. Šī gada absolventu vidū ir spēcīgi jaunie ārsti, farmaceiti un medmāsas, kas kvalitatīvu augstāko izglītību ieguvuši tepat Latvijā, LU MF, kas vēsturiski lepojas ar izcilām medicīnas izglītības tradīcijām un mācībspēku korpusu. 2012. gada izlaidums ir īpašs, jo Radiogrāfijas profesionālā bakalaura studiju programmu šogad absolvē pirmie tās beidzēji.”

LU MF Ārstniecības otrā līmeņa profesionālo studiju programmu šogad beidz un ārsta diplomu saņem 48 latviešu un ārvalstu studenti. Farmācijas bakalaura studiju programmu šogad absolvē 46, bet maģistra studiju programmu – 34 studenti. Savukārt Māszinību maģistra grādu šogad iegūst 12 absolventu, bet Māszinību profesionālā bakalaura grādu – 163 absolventi. Pirmo reizi Radiogrāfijas profesionālo bakalaura studiju programmu šogad absolvē un diplomus saņem 29 LU MF beidzēji. 

Dalīties