Nemanāmi beidzās vasara, un ir atsācies aizņemtais studiju laiks. Zelta rudeni var redzēt tikai, skatoties uz savām kājām, kuras bieži vien ir slapjas, un tikai dažas lapas vēl spītīgi turas koku zaros, pretojoties vējam un pirmajam sniegam. Arī Latvijas Farmācijas Studentu asociācijai (LFSA) šis ir pārmaiņu rudens, jo ir pagājuši 2 gadi kopš iepriekšējās valdes darbības laika sākuma, tāpēc 16.oktobra vakarā Farmācijas muzeja telpās LFSA kopsapulcē tika rezumēts paveiktais un arī neīstenotais, un nodota stafete jaunajai valdei.

Kopsapulcē piedalījās 20 farmācijas studenti un absolventi, no Rīgas Stradiņa universitātes un Latvijas Universitātes. Prieks bija redzēt arī Rīgas Stradiņa universitātes Farmācijas fakultātes dekāni Baibu Mauriņu.

Pirmajā sapulces daļā tika kopīgi apsveikti nesenie jubilāri – Jānis Kurlovičs un Matīss Ķite 25 gadu dzimšanas dienā un Joanna Jeņina un Elīna Starčenko ar apaļajiem 20. Pēc tam LFSA valdes priekšsēdētājs Jānis Kurlovičs sniedza ieskatu LFSA darbībā un arī iepazīstināja tuvāk par šajos gados paveikto. Marija Šeršņova klātesošajiem stāstīja par Eiropas Farmācijas studentu asociāciju (EPSA), Ilona Karja iepazīstināja ar Students Exchange Officer (SEO) pienākumiem un darbu, rosināja pārdomāt, vai mūsu asociācijai ir vērts palikt Starptautiskajā Farmācijas studentu federācijā (IPSF). Vladimirs Keidāns uzskaitīja izglītojošos seminārus, projektus un pasākumus, kuri tika rīkoti sadarbībā ar LFSA. Īpaši atzīmēts tika pavisam nesenais Quatrino projekts, kurš notika Latvijā no 14. līdz 21. augustam, kad Rīgā tika uzņemti studenti no Portugāles, Turcijas un Rumānijas, lai apspriestu jauniešu depresijas problēmu, kas pašlaik kļūst arvien aktuālāka.

Otrajā daļā tika izlemts par valdes struktūras izmaiņām, tagad valdi veidos prezidents, viceprezidents, EPSA kontaktpersona, komunikāciju menedžeris, pasākumu organizators un IPSF kontaktpersona. Tika nobalsots arī par vēlēšanu rīkošanu reizi gadā, nevis 2 gados, kā tas bijis iepriekš. Tad tika uzklausīti pretendenti uz valdes amatiem un notika pašas vēlēšanas. Neatkarīgā žūrija sastāvēja no Jāņa Kurloviča, Vladimira Keidāna un Baibas Mauriņas. Jaunais LFSA valdes sastāvs:

  •   Elīna Starčenko
  •   Ilona Karja
  •  Joanna Jeņina
  •   Lāsma Mukāne
  •   Marina Kirsanova
  •   Marija Šeršņova

Saskaņā ar nolikumu LFSA valdes pirmajai sēdei bija jānotiek 14 dienu laikā pēc vēlēšanām, tāpēc jau notika pirmā jaunās valdes sēde 25.oktobrī, kurā tika apspriests valdes locekļu amatu sadalījums, tika izrunātas lietas saistībā ar Quatrino projektu, kurš nupat ir noslēdzies, izrunāti tuvākie plānotie pasākumi – seminārs par kardiovaskulārajām slimībām, kurš norisināsies 8.novembrī, un ekskursija uz „LMP”. Tad nu interesentiem jāseko līdzi informācijai, lai nepalaistu garām un piedalītos šajos LFSA rīkotajos pasākumos.

Paldies visiem, kas nepalika malā un izdarīja savu izvēli vēlēšanās, un lai jaunai valdei neizsmeļams darba spars un veiksmīga sadarbošanās!

Dalīties