Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātes (LU MF) Jauno mediķu skolā (JMS) 2011./2012. gadā mācīsies 256 vidusskolēni no visas Latvijas, no tiem 131 turpinās mācības otro gadu, bet 125 apmeklēs skolu pirmo gadu. JMS nodarbības sāksies 1. oktobrī un ilgs līdz maijam, kad skolas absolventi saņems sertifikātus, kas kopā ar labām centralizēto eksāmenu atzīmēm dod priekšroku, stājoties LU MF.

JMS vadītāja, LU MF asoc. prof. Inese Folkmane: „Tikai pirms gada izveidotā Jauno mediķu skola ir pilnībā attaisnojusi uz sevi liktās cerības, pirmie tās absolventi jau sekmīgi iestājušies LU Medicīnas fakultātē un kļuvuši par studentiem. Jaunieši ir novērtējuši bezmaksas iespēju Latvijas vadošo medicīnas speciālistu vadībā apgūt nākotnes studijām svarīgas zināšanas, tāpēc šogad JMS uzņemto skolēnu skaits ir strauji audzis.”

 

Jau ierasti JMS nodarbības notiks katra mēneša pirmajā sestdienā, to sākums - plkst. 11.00. Nodarbību norises vieta - LU Juridiskā fakultāte (Raiņa bulvāris 19), 21. un 30. auditorija.

 

Mācības skolā ir veidots kā aizraujošu lekciju un praktisko nodarbību cikls, kura mērķis ir sniegt ieskatu medicīnas zinātnē. Skolas ietvaros jaunieši apgūs ievadkursu cilvēka anatomijā un histoloģijā, kā arī uzzina par biežākajām orgānu-sistēmu patoloģijām, to izmeklēšanas metodēm un ārstēšanu. Skolēni arī iepazīstas ar onkoloģijas un ķirurģijas iespējām mūsdienās, noklausās ievadkursu dzemdniecībā un ginekoloģijā, kā arī iepazīstas ar jaunākajām aktualitātēm pediatrijā. Mācību kursā iekļauts arī farmakoloģija, kā arī iespēja uzzināt vairāk par molekulārās bioloģijas metožu pielietošanu medicīnā. Paralēli specializētajiem kursiem skolēniem tiks piedāvāts arī ieskats Latvijas un pasaules medicīnas vēsturē.

  

JMS lekcijas lasa un praktiskās nodarbības vada pieredzes bagāti LU Medicīnas fakultātes pasniedzēji un Latvijas medicīnas nozares labākie praktiķi, kā arī doktoranti un Ārstniecības programmu vecāko kursu studenti.

Dalīties