Augstākās izglītības padomes (AIP) īstenotā Eiropas Sociālā fonda projekta "Augstākās izglītības studiju programmu izvērtēšana un priekšlikumi kvalitātes paaugstināšanai" ietvaros visas Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātes (LU MF) realizētās studiju programmas saņēmušas augstāko novērtējumu un ir iekļautas pirmajā grupā.

LU MF dekāne prof. Ingrīda Rumba-Rozenfelde: ”Jau pašlaik pašmāju un ārvalstu studenti izvēlas studēt medicīnu tieši Latvijas Universitātē, kuras programmas apvieno jaunākos starptautiskās un nacionālās zinātnes sasniegumus un praksi. Saņemtais ārvalstu un pašmāju ekspertu novērtējums vēlreiz apliecina mūsu īstenoto programmu augsto kvalitāti un ilgtspēju, lielo eksporta potenciālu.”

Augstāko ekspertu vērtējumu saņēmušas un pirmajā grupā iekļautas visas LU Medicīnas fakultātes studiju programmas: otrā līmeņa profesionālā augstākās izglītības studiju programma „Ārstniecība”, bakalaura un maģistra studiju programmas „Farmācija”, bakalaura un maģistra studiju programmas „Māszinības”, bakalaura studiju programma „Radiogrāfija”, doktorantūras studiju programma „Medicīna un farmācija”, kā arī rezidentūras programma „Medicīna”.

LU MF programmas ir ļoti mūsdienīgas, veidotas balstoties uz jaunākajiem zinātnes sasniegumiem un Skandināvijas valstu pieredzi. Visas programmas ir akreditētas un atbilst Eiropas Savienības normām. Būtiska studiju sastāvdaļa ir praktiskās nodarbības un prakse, kas notiek Rīgas vadošajās klīnikās un ārstniecības iestādēs: Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā; Rīgas 1.slimnīcā; Rīgas Austrumu klīniskajā slimnīcā; Latvijas Jūras medicīnas centrā; Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā; Latvijas infektoloģijas centrā; Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcā; Rīgas Dzemdību namā un Ģimenes ārstu praksēs. LU MF darbojas arī Jauno Mediķu Skola, kurā vidusskolēniem aizraujošu lekciju un praktisko nodarbību veidā ir iespējams gūt ieskatu medicīnas zinātnē. Skolā pašlaik mācās 250 jaunieši.

Pētniecības jomā notiek plaša sadarbība ar daudzām zinātniskajām institūcijām Latvijā. LU MF studenti katru gadu piedalās arī Eiropas Savienības (ES) izglītības programmās LLP/ERASMUS, kas piedāvā studentiem iespēju no 3 mēnešiem līdz pilnam akadēmiskajam gadam studēt kādā citā ES dalībvalsts augstskolā. Fakultātei ir divpusēji sadarbības līgumi Mūžizglītības programmā ar šādām universitātēm: Karolinskas Institūts (Zviedrija); Helsinku Universitāte (Somija); Florences Universitāte (Itālija); Tartu Universitāte (Igaunija); Aristoteļa Universitāte Tesaloniki (Grieķija); Koimbras Universitāte (Portugāle); Utrehtas Universitāte (Nīderlande); Gotingenas Universitāte (Vācija); Plovdivas Medicīnas universitāte (Bulgārija). Fakultātē darbojas izcilākie Latvijas akadēmiskās un praktiskās medicīnas un farmācijas pārstāvji, piemēram, prof. Ingrīda Rumba-Rozenfelde, prof. Uldis Vikmanis, prof. Valdis Pīrāgs, prof. Andrejs Ērglis, prof. Vija Zaiga Kluša, prof. Ruta Muceniece u.c.

Dalīties