Latvijas Universitātes Medicīnas fakultāte (LU MF) šogad uzņēmusi rekordlielu studentu skaitu – 346, kas ir divas reizes vairāk nekā pērn, uzņemšana Māszinību profesionālā bakalaura programmā vēl turpinās. Līdztekus fakultātes izaugsmei, tā maina arī savas telpas un jau no 26. augusta atradīsies LU centrālajā ēkā Raiņa bulv. 19.

„Vislabākais apliecinājums studiju kvalitātei un pasniedzēju izcilībai, ir studentu izdarītā izvēle par labu LU Medicīnas fakultātei. Jau trešo gadu strauji pieaug medicīnas studentu, īpaši ārstniecības programmā, skaits. Gan pašmāju, gan ārvalstu jaunieši ir gatavi finansēt savas studijas, lai iegūtu Latvijā un pasaulē konkurētspējīgu izglītību. Tāpēc turpinot LU MF attīstību, fakultātes jaunā mājvieta ir mūsu Alma Mater sirds – centrālā ēka,” uzskata LU MF dekāne prof. Ingrīda Rumba-Rozenfelde.

2013./2014. studiju gadā LU MF otrā līmeņa augstākajā profesionālajā studiju programmā „Ārstniecība” latviešu plūsmā studijas uzsāks 188 pašmāju studenti, bet ārzemju plūsmā – 30, kas ir trīs reizes vairāk nekā pērn. Savukārt Farmācijas bakalaura studiju programmā reģistrējušies 33, bet maģistra studiju programmā – 43 studenti. Radiogrāfijas profesionālā bakalaura studiju programmā šajā mācību gadā iestājušies – 30 jauniešu, bet Māszinību maģistra studiju programmā reģistrējušies 22 studenti.

No 26.augusta LU MF dekanāts atradīsies jaunajās telpās, tāpēc visi topošie un esošie studenti ir aicināti par aktuālajiem studiju jautājumiem interesēties Raiņa bulv. 19, 2.stāvs, 205. telpa - Medicīnas fakultātes dekanāts, 1.stāvs, 109.telpa – Māszinību studiju programmu lietvedis, ārzemju studentu plūsmas un ārējo sakaru koordinators. Visu lietvežu kontaktus iespējams atrast: www.lu.lv/par/kontaktinformacija/meklesana/saraksts/strukturvienibas/

LU MF ziemas un vasaras izlaidumos šogad absolvēja 973 jauno medicīnas speciālistu, tādejādi LU MF ir viens no lielākajiem beidzēju skaitiem LU, kas ir vienīgā klasiskā tipa universitāte Latvijā.

Dalīties