AS Hanzas Maiznīcas sadarbībā ar Latvijas Universitātes Medicīnas fakultāti, veselīga uztura lekcijās ir izglītojuši vairāk nekā 3000 skolēnu visā Latvijā. Apmācību laikā sniegtā informācija ir apkopota un izdota grāmatā pamatskolēniem „Ēdīsim veselīgi!”.

„Strādājot ar skolu jauniešiem un pasniedzot viņiem veselīga uztura lekcijas, nonācām pie atzinuma, ka bērni viegli uztver ikvienu informāciju, kas tiek pasniegta atraktīvā un interesantā veidā. Tā ietvaros mums radās ideja izveidot grāmatu par veselīgu uzturu, kas papildinātu skolā gūtās zināšanas. Grāmatā viegli saprotamā valodā, izmantojot atraktīvus uzdevumus, ir izstāstīts par veselīga uztura principiem. Tas būs noderīgs informācijas avots gan bērniem un viņu vecākiem, gan skolotājiem, lai atkārtotu varbūt piemirstas lietas,” uzsver AS Hanzas Maiznīcas mārketinga un tirdzniecības direktors Edijs Vegners.

Jau vairākus gadus apmēram 40 skolās Rīgā, Jūrmalā un Rēzeknē pirmklasnieki, uzsākot skolas gaitas, saņem ceļamaizi – Hanzas Maiznīcas rudzu maizes kukulīti. Šim klaipam ir ne tikai simboliska, bet arī praktiska nozīme, jo rupjmaize veido vienu no pareiza uztura balstiem. Šobrīd, kad arī Latvijā pieaug bērnu ar lieko svaru skaits, izpratne par pareiza uztura nozīmi jāveido jau skolā, mācot ar atbildību izturēties pret savu ķermeni un ikdienas ēdienkarti.

Šogad vairāk nekā 1700 pirmklasnieki no 40 Rīgas, Jūrmalas un Rēzeknes mācību iestādēm uz skolas sākumu saņems ne tikai Hanzas Maiznīcas Brokastu rudzu maizes kukulīti, bet arī jaunās veselīga uztura grāmatas „Ēdīsim veselīgi!”, kuras autore ir profesore Inta Māra Rubana. Grāmatas teksts veidots viegli uztveramā veidā, ko papildina koši zīmējumi. Iegūtās zināšanas iespējams pārbaudīt ar teorētisku uzdevumu palīdzību. Apkopotais mācību materiāls sniedz iespēju uzzināt vairāk informācijas par cilvēka ķermeni, uzturvielu grupām, svarīgākiem vitamīniem ikdienā un visu par sabalansētu ēdienreizi.

Veselīga uztura cikls Latvijas skolās sākās jau 2011.gada rudenī. Apmācību programma tiek dalīta divās daļās: pirmajā daļā mazo klašu skolēniem, ar jautru uzdevumu un spēļu palīdzību tiek stāstīts par veselīgu uzturu. Otrajā daļā, 5.-12. klašu skolēniem Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātes vecāko kursu studenti, topošie ārsti, diskusiju veidā skolēnus iepazīstina ar veselīga uztura pamatprincipiem.

Dalīties