AS Hanzas Maiznīcas sadarbībā ar Latvijas Universitātes Medicīnas fakultāti par veselīgu uzturu izglītojusi vairāk nekā 3000 skolēnu visā Latvijā, piecu mēnešu laikā ar lekcijām un praktiskajām nodarbībām apmeklējot 20 Latvijas skolas.

Zane Anna Litauniece, LU Medicīnas fakultātes Ārstniecības programmas absolvente: „Interese par veselīga uztura lekcijām skolēnu vidū ir strauji augusi. Pēdējā mācību mēnesī, interese par veselīga uztura lekcijām bija īpaši liela, jaunieši aktīvi piedalījās visās aktivitātēs un diskusijās. Biežāk uzdotie jautājumi - ko manam organismam dod konkrētu uztura grupu produkti, piemēram, kāpēc ir jāēd graudaugi?”

Veselīga uztura cikls Latvijas skolās notiek jau kopš pagājušā gada rudens, dodot iespēju skolām un skolēniem uzzināt vairāk par veselīga uztura pamatprincipiem. Apmācības tiek dalītas divās daļās: pirmajā daļā mazo klašu skolēniem, ar jautru uzdevumu un spēļu palīdzību, tiek stāstīts par veselīgu uzturu. Otrajā daļā, 5.-12. klašu skolēniem, LU Medicīnas fakultātes vecāko kursu studenti, topošie ārsti, diskusijas un piemēru veidā skolēnus iepazīstina ar veselīga uztura pamatprincipiem un to ievērošanas nosacījumiem. Skolām tika nodrošināti arī uztura piramīdas plakāti, grāmata „Mūsu maize” un citi uzskates materiāli.

„Veselīga uztura lekciju ciklu jau organizējam otro gadu, jo pēc pirmā gada sapratām, ka interese ir tik liela, ka lekcijas noteikti jāatkārto. Mums ir izveidojusies lieliska sadarbība ar LU Medicīnas fakultātes studentiem, jo lekciju vadīšana skolēniem ir lieliska pieredze, ko gūt studiju laikā. Topošie medicīnas darbinieki ar lielu aizrautību ieinteresē skolēnus, sniedzot noderīgu informāciju par veselīgu uzturu, kā arī veidojot jauniešos interesi par medicīnas jomu,” uzsver AS Hanzas Maiznīcas tirdzniecības un mārketinga direktors Edijs Vegners.

Rīgas kultūras vidusskolas skolotāja, Viktorija Jekociņa: „Skolotāji īpaši pamanīja bērnu prieku, kas no viņiem staroja klausoties lekciju, ko asprātīgi vadīja maizes kukulītis. Bērni ieguva ļoti pozitīvas emocijas. Paši bērni atzina, ka uzzināja daudz ko jaunu par pareizas ēšanas paradumiem, ļoti interesanta bija lekcijas daļa par enerģijas patēriņu. Protams, liels prieks bija par dāvanām!”

Dalīties