Sestdien, 31. maijā, Latvijas Universitātes Lielajā Aulā notiks ceturtais Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātes (LU MF) Jauno mediķu skolas (JMS) izlaidums. Šogad skolu absolvēs un sertifikātus saņems 73 vidusskolas beidzēju no visas Latvijas, bet mācības skolā turpinās 100 skolēni. Kopumā šajos gados JMS padziļinātas zināšanas medicīnā un farmācijā bez maksas jau apguvuši 272 jaunieši.

LU Medicīnas fakultātes dekāne prof. Ingrīda Rumba-Rozenfelde: „Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātes Jauno mediķu skola ir kļuvusi par nozīmīgu medicīnas izglītības posmu, tiltu starp skolu un augstskolu, kas ļauj jauniešiem daudz mērķtiecīgāk izvēlēties savu nākotnes profesiju un labāk sagatavoties nopietnām studijām. Pateicoties JMS, ar katru gadu ne tikai pieaug studentu skaits LU Medicīnas fakultātē, bet arī to zināšanas ir arvien labākas un studiju darbs kvalitatīvāks.”

Visi JMS beidzēji saņems sertifikātu, kas apliecina ne tikai sekmīgu skolas beigšanu un iegūtās zināšanas, bet arī sniedz priekšrocības, stājoties LU Medicīnas fakultātē. JMS ir aizraujošu divu gadu lekciju cikls, kura mērķis ir sniegt ieskatu medicīnas zinātnē un palīdzēt sagatavoties studijām. JMS lekcijas lasa un praktiskās nodarbības vada pieredzes bagāti LU Medicīnas fakultātes pasniedzēji un Latvijas medicīnas nozares labākie praktiķi. JMS ir bez maksas un nodarbības tajā notiek no oktobra līdz maijam, vienu reizi mēnesī, sestdienās. 2014./2015. gadā 100 Latvijas 10. un 11. klašu skolēni JMS tiks uzņemti no jauna, bet 100 skolēns turpinās mācības. Par uzņemšanu JMS vairāk var uzzināt: www.mf.lu.lv/gribubutmedikis/jms/

 

Dalīties