Foto: Veselības ministrija.

Veselības ministrs Hosams Abu Meri ceturtdien, 2. maijā, svinīgā ceremonijā sveica veselības nozares profesionāļus. Kopumā par pašaizliedzību, profesionalitāti un izcilu darbu godināti 89 veselības aprūpes un sabiedrības veselības speciālisti un viņu vidū arī Latvijas Universitātes (LU) docētāji Aldis Puķītis, Inese Budzila, Mārcis Leja un Alvils Krams, kā arī pētniece Sigita Kazūne.

“2024.gads nozarē ir stabilāks un paredzamāks nekā iepriekšējais un tas ir apliecinājums, ka valstī veselības nozare ir prioritāte līdztekus drošībai. Nozarē tiek īstenots pasākumi, lai Latvijas iedzīvotājiem nodrošinātu modernu, kvalitatīvu un pieejamu veselības aprūpi, bet ārstniecības personālam – sakārtotu un mūsdienīgu darba vidi. Ir svarīgi, ka ikdienas straujajā tempā, atrodam mirkli, nedaudz piestāt un novērtēt paveikto. Man ir gandarījums un gods Latvijas valsts svētku noskaņā pateikt paldies ikvienam veselības aprūpē strādājošam cilvēkam - par izturību un neatlaidību, par zināšanām un profesionalitāti, par Latvijas cilvēku veselības sargāšanu,” svinīgajā ceremonijā sacīja Hosams Abu Meri.

Pasākumā Ministru kabineta Atzinības rakstu par pašaizliedzīgu darbu pacientu ārstēšanā un izmeklēšanas metožu attīstībā, kā arī jauno speciālistu sagatavošanā pasniedza LU Medicīnas fakultātes (MF) profesoram un Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas Gastroenteroloģijas, hepatoloģijas un uztura terapijas centra vadītājam Aldim Puķītim. Par ieguldījumu veselības aprūpes sistēmas attīstībā un jauno speciālistu sagatavošanā MK atzinības rakstu saņēma LU MF lektore, Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīcas aprūpes direktore Inese Budzila.

Veselības ministrijas Pateicības rakstu par mūža ieguldījumu gastroenteroloģijas nozarē pasniedza LU MF profesoram un Klīniskās un profilaktiskās medicīnas institūta direktoram, Gremošanas slimību centra “Gastro” gastroenterologam Mārcim Lejam, bet par nozīmīgu un ilggadēju iesaisti smēķēšanas ierobežošanas politikas veidošanā un īstenošanā Latvijā - LU MF profesoram, Latvijas Tuberkulozes un plaušu slimību ārstu asociācijas valdes priekšsēdētājam, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas pneimonoloģijas galvenajam speciālistam, pneimonologam Alvilam Kramam.

Veselības ministrijas Atzinības rakstu par izcilu, profesionālu, ilggadīgu un godprātīgu darbu, par nozīmīgu ieguldījumu jaunās mediķu paaudzes profesionālā izglītošanā un Latvijas sabiedrības veselības uzturēšanā saņēma LU Atomfizikas un spektroskopijas institūta pētniece, Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas virsārste, anestezioloģe, reanimatoloģe Sigita Kazūne.

Share