© Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas departaments

Latvijas Universitātes (LU) 103. gadadienas pasākumu klāstu šodien papildināja 21. rezidentūras absolventu izlaidums, Latvijas mediķu saimei piepulcējot 88 jaunus speciālistus 23 specialitātēs.

Jauno ārstu rindās visvairāk ir ģimenes ārsti – 15, tāpat šodien rezidentūru absolvēja septiņi anesteziologi reanimatologi, septiņi dermatologi venerologi, septiņi traumatologi ortopēdi, septiņi oftalmologi u.c. specialitāšu ārsti.

Katrs absolvents saņem ne vien diplomu, bet arī īpašu dāvanu no LU – jubilejas medaļu, kurai aversā attēlots LU ģerbonis, bet reversā – seno grieķu medicīnas un ārstniecības dievs Asklēpijs ar savu zizli un Hipokrāta vārdiem ”Omnium profecto artium medicina nobilissima est” (Protams, no visām mākslām medicīna ir cēlākā – lat.).

Jaunie kolēģi savas zināšanas un praktiskās iemaņas ieguvuši LU sadarbības ārstniecības iestādēs, no kurām lielāko ieguldījumu gan ar augsti profesionāliem un akadēmiski sagatavotiem speciālistiem, gan ar jaunāko medicīnas tehnoloģiju iekārtām, jau kopš rezidentūras pirmsākumiem sniedz P. Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca un Rīgas Austrumu klīniskā universitāte slimnīca.

LU prorektors Valdis Segliņš, uzrunājot jaunos ārstus, aicināja viņus aktīvi izglītoties arī turpmāk, meklēt atbildes un risinājumus, konsultēties ar kolēģiem, lai krātu pieredzi un zināšanas un “lai nekad neatstātu pacientu neziņā”. “Cilvēks sagaida no jums skaidrojumu, palīdzību, izpratni un sapratni,” sacīja V. Segliņš. “Lielākā laime ir apzināties, ka esat pareizajā vietā un laikā,” tā LU prorektors.

LU novēl jaunajiem mediķiem atrast sev tādas darba vietas, kurās var sniegt lielāko ieguldījumu Latvijas cilvēku veselības aprūpē visaugstākajā kvalitātē, gūstot gandarījumu par savu paveikto darbu.

Dalīties