© Foto: Toms Grīnbergs, LU Komunikācijas departaments

30. septembra novakarē Latvijas Universitātes (LU) Akadēmiskais centrs Torņakalnā gaidīs lielus un mazus apmeklētājus, lai aizraujošos eksperimentos, izzinošās lekcijās, diskusijās, spēlēs un darbnīcās piedzīvotu Eiropas Zinātnieku nakti.

LU zinātnieki būs parūpējušies par daudzveidīgu programmu, lai ikviens atrastu sev ko interesantu, vēl nezināmu un noderīgu. Šajā vakarā zinātnieki ļaus ieskatīties savās laboratorijās un auditorijās, lai parādītu, ka zinātnei ir dažādas šķautnes – to var ieraudzīt eksperimentos un mikroskopos, sadzirdēt diskusijās, izzināt spēlēs un darbnīcās un sajust, pašam visu izmēģinot.

Interesenti aicināti apmeklēt arī LU Medicīnas fakultāti (MF), kas atrodama LU Zinātņu mājā - Jelgavas ielā 3. Tur LU MF Personalizētās medicīnas laboratorijas pētnieki demonstrēs metodes, kuras izmanto savos pētījumos par cukura diabēta komplikācijām. Viņi veiks acs dibena fotogrāfijas ar Fundus kameru, kas ļauj izmeklēt acis un pamanīt dažāda veida novirzes un slimības jau agrīnā stadijā. Būs iespējams izmērīt asinsspiedienu, glikācijas produktu koncentrāciju ādā un glikozes līmeni asinīs, kā arī saņemt rezultātu skaidrojumu. Papildus pētnieki demonstrēs arī glikozes pastāvīgās monitorēšanas sistēmas darbību.

Tiekamies Zinātnieku naktī 30. septembrī plkst. 16.00–21.00 LU Akadēmiskajā centrā Torņakalnā!

Vairāk informācijas par Zinātnieku nakti meklē www.zinatniekunakts2022.lv.

LU MF Internās medicīnas katedras Personalizētās medicīnas laboratorijā pētnieki realizē nacionāla un starptautiska līmeņa zinātniskus projektus diabēta komplikāciju izpētes jomā. Laboratorijas pētnieciskās aktivitātes ir vērstas uz diabēta komplikāciju labāku diagnostikas un ārstēšanas metožu attīstību.

Dalīties