2022. gada 8. martā mūžībā devies Latvijas Universitātes goda doktors, Medicīnas fakultātes asociētais viesprofesors, nefrologs Egils Vēverbrants.

Egils Vēverbrants dzimis 1935. gada 16. jūlijā Mellužos. Otrā pasaules kara laikā kopā ar vecākiem devies bēgļu gaitās uz Vāciju, 1950. gadā uz ASV.

Studējis medicīnu Džordža Vašingtona Universitātē, iestājies latviešu studentu korporācijā "Beveronija". 1970. gadā sāka strādāt par nefrologu Ročesteras slimnīcā, kur vadīja hemodialīzes nodaļu, vēlāk arī par mācībspēku Ročesteras Universitātē.

2004. gadā Vēverbrants kļuva par Latvijas Universitātes goda doktoru un asociēto viesprofesoru Medicīnas fakultātē, kur ar savām zināšanām un prasmēm dalījās iekšķīgo slimību kursa nefroloģijas ciklā. Intervijā žurnālam "Doctus" E. Vēverbrants 2006. gadā norādīja, ka Latvijā savu lietderību vairāk saskata, strādājot ar studentiem. "Ja kādreiz nākotnē pārcelšos dzīvot uz Latviju, tad varēšu būt drošs, ka mani ārstēs pareizi. Studentiem ir gaišas galvas," norādīja profesors.

Medicīnas fakultātes kolektīvs izsaka visdziļāko līdzjūtību Egila Vēverbranta tuviniekiem, viņu mūžībā pavadot.   

Dalīties