Vidusskolas aicinātas pieteikties Latvijas Universitātes (LU) studentu vizītēm skolās, kurās iepazīstinās ar plašajām studiju un ārpusstudiju iespējām Universitātē. Skolu vizītes notiks attālināti.

LU vēstneši, tāpat kā iepriekšējos gados, ir gatavi doties uz skolām. Arī šogad atbilstoši pandēmijas laikam tas notiks attālināti, bet ne mazāk klātesoši, jo gan stāstot, gan demonstrējot īpaši skolām sagatavoto prezentāciju, studenti iepazīstinās ar plašo studiju programmu piedāvājumu 13 fakultātēs, stipendiju pieejamību, ārpusstudiju iespējām un citiem topošajiem studentiem svarīgiem jautājumiem. Tikšanās noslēgumā būs savstarpēja saruna un atbildes uz skolēnu uzdotajiem jautājumiem.

Ņemot vērā jauno kompetenču izglītību, kad skolēniem jau 10. klasē jāizvēlas konkrēti mācību priekšmeti, ko vēlas apgūt padziļināti, uz tikšanos ar LU studentiem tiek aicināti visi vidusskolēni, lai jau laicīgi iepazītos ar LU studiju iespējām un pieņemtu lēmumu par nepieciešamajiem eksāmeniem.

Attālinātās LU studentu vizītes Latvijas skolās notiek jau otro gadu. Pēc LU studentu vizītēm skolēni tika lūgti aizpildīt novērtējuma anketas, kurās atzinīgi novērtēja iegūto informāciju prezentācijas laikā. Skolēni atzina, ka prezentācija bija ļoti informatīva un viegli uztverama. “Ļoti patika prezentācija! Man nav ne jausmas, kurā jomā vēlos strādāt, tādēļ noteikti izmantošu prezentācijā pievienotos atbalsta resursus! Pēc teiktā un bildēm LU tiešām šķiet ļoti jauka vide, kurā vēlos kādreiz studēt,” atzīts anketas novērtējumā.

Attālinātie skolu pasākumi notiks līdz aprīļa beigām, tāpēc LU aicina skolas pieteikties, uzaicinot LU pārstāvi arī uz savu skolu. Pieteikums jāraksta uz e-pastu skoleni@lu.lv, norādot kontaktpersonu, ar kuru sazināties, lai vienotos par prezentācijas atbilstošāko datumu un laiku.

Pavasara semestrī LU piedāvās daudz un dažādus tiešsaistes un klātienes pasākumus, kuros ikviens varēs uzzināt par studijām un uzņemšanu LU. Aicinām sekot līdzi informācijai!

Dalīties

Saistītais saturs

LU Instagramā sniegs padomus, kā skolēnam atrast savu ceļu karjerā
17.01.2022.

LU Instagramā sniegs padomus, kā skolēnam atrast savu ceļu karjerā