Zane Dzirkale (trešā no kreisās) un citi apbalvojuma "Gada Farmaceits 2021" saņēmēji. Foto: Anatolijs Repšs.

Latvijas Farmaceitu biedrība (LFB) 2021. gada 15. oktobrī pasniegusi apbalvojumus farmācijas nozares izcilākajiem darbiniekiem, tostarp Latvijas Universitātes (LU) Medicīnas fakultātes (MF) docentei Zanei Dzirkalei.

Apbalvojums "Gada Farmaceits" ir LFB atzinības izteikums par profesionālo darbību praktiskajā farmācijā un to ik gadu piešķir ne vairāk kā 10 speciālistiem. Šogad apbalvoto vidū ir arī LU MF Farmakoloģijas katedras docente un pētniece Zane Dzirkale.

Augsto atzinību Z. Dzirkale saņēmusi par nozīmīgu darbu LFB Farmaceitu profesionālās kvalifikācijas sertifikācijas komisijā, aktīvu līdzdalību farmaceitu tālākizglītības projektos un ieguldījumu kvalitatīvas farmaceitiskās aprūpes nodrošināšanā mazpilsētas iedzīvotājiem. Īpaši izcelts arī laureātes devums nozares zinātnes attīstībā, farmaceita profesijas popularizēšanā jauniešu vidū, kā arī studējošo apmācībā.

"Gada Farmaceita" balvas LFB pasniedza no 1999. gada līdz 2009. gadam, pēc tam to piešķiršana atjaunota 2017. gadā. Apbalvojuma nosaukums “Gada Farmaceits”, kurā abi vārdi rakstāmi ar lielo burtu, atspoguļo tā būtību – farmaceits, kurš noteiktā laika periodā ir profesionāli, godprātīgi, kvalitatīvi veicis savus amata pienākumus, kuru ciena klienti, darba kolēģi un sadarbības partneri.

Dalīties

Saistītais saturs