Līdz 16. jūlijam turpinās uzņemšana maģistra studiju programmā "Māszinības", kas studējošiem sniedz padziļinātas zināšanas veselības aprūpes darba vadīšanā un organizēšanā. Absolventi gūst prasmes nozares izglītības vadībā un pētniecībā.

Aleksejs Fedulovs maģistra studiju programmu "Māszinības" absolvējis šogad. Viņš iesaistījies zinātniskajā darbā LU realizētajā pētniecības projektā ''Asociācija starp glikozes variabilitāti, zarnu traucējumiem un diabētiskās nefropātijas progresiju 1. tipa cukura diabēta pacientiem''.

Kas Tevi pamudināja izvēlēties māszinību studijas un šo profesiju?
Pavisam vienkārši - tā bija iespēja ar savu darbu palīdzēt cilvēkiem.

Vai studiju un darba gaitā mainījušies priekšstati par izvēlēto profesiju?
Jā, iepriekš neapzinājos, ka pastāv tik plašas iespējas Latvijas un pasaules darba tirgū, kā arī iespēja darboties dažādās medicīnas jomās un zinātnē.

Vai Tu vēlreiz izvēlētos studēt māszinības un pievienoties veselības aprūpes jomas speciālistiem, ja tāda izvēle būtu atkal?
Es noteikti uzsāktu māszinību studijas Latvijas Universitātē vēlreiz, bet ar vēl lielāku pārliecību, ka mana izvēle ir pareiza.

Tu šogad absolvēji māszinību maģistra studijas. Kas visvairāk ir palicis atmiņā?
Studijas atcerēšos ar attālinātām mācībām. Neskatoties uz visām izmaiņām, universitātes studiju procesa organizācija bija patiešām augstā līmenī.

Kā Tu vērtē šo programmu, tās saturu, docētājus un studiju vidi?
Esmu ļoti apmierināts ar studijām LU māszinību maģistratūrā, jo iegūtās zināšanas mani padarījušas vēl konkurētspējīgāku darba tirgū. Universitātes docētāji patiesi ir savas jomas profesionāļi, studiju vide atbilst moderniem standartiem un maģistra studijas ir iespējams apvienot ar darbu. Ir pieejamas budžeta vietas un stipendiju iespējas. Esmu pateicīgs, ka šogad tiku izvēlēts kā LU fonda mecenātu Rūšu ģimenes stipendijas saņēmējs. Šī stipendija paredzēta tieši māsu izglītības sekmēšanai un profesijas prestiža celšanai Latvijā.

Kādēļ Tu izlēmi turpināt studijas maģistrantūrā, ko sākotnēji no šī studiju līmeņa sagaidīji un vai cerības piepildījās?
Strādājot veselības aprūpēs nozarē, ir nepārtraukti jāpilnveido savas zināšanas un kompetences, tāpēc izvelējos studēt māszinību maģistratūrā, kur šīs tās palīdz paplašināt veselības aprūpē vadošie specialisti un zinātnieki. Studiju gaitā izdevās iegūt ne tikai zināšanas par nozari, bet arī personīgo izaugsmi.

Ja Tev būtu jāuzrunā kolēģi, kas vēl nav izšķīrušies par studijām maģistrantūrā, kā Tu viņus iedrošinātu?
Kolēģiem, kuri vēl domā par studiju uzsākšanu, gribētos teikt, ka šī ir lieliska iespēja iegūt zināšanas un prasmes, lai attīstītu māsu profesiju, veiktu pētījumus jūs interesējošā jomā, kā arī sagatavotos jauniem karjeras izaicinājumiem.

Kādi ir Tavi nākotnes plāni?
Plānoju turpināt studijas Latvijas Universitātes doktorantūrā, kā arī turpināt darbu pētniecībā.

Dalīties

Saistītais saturs

Turpina uzņemšanu brīvajās studiju vietās
26.07.2021.

Turpina uzņemšanu brīvajās studiju vietās

Neapstājies pie sasniegtā - turpini studijas maģistrantūrā!
21.06.2021.

Neapstājies pie sasniegtā - turpini studijas maģistrantūrā!