© Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas un inovāciju departaments.

Starptautiskās māsu dienas izskaņā, šā gada 13. maijā, Latvijas Universitātes (LU) Medicīnas fakultātē (MF) sadarbībā ar Latvijas Māsu asociāciju (LMA) tradicionāli norisināsies konference, godinot māsas profesiju un izgaismojot tās nozīmi veselības aprūpē.

Šogad māsu dienas moto ir "māsa - vadošais spēks veselības aprūpē", kas izvēlēts arī par konferences moto.

Pasākumu ar uzrunām atklās LMA prezidente Dita Raiska, LU Stratēģijas padomes vadītājs profesors Andrejs Ērglis, LU prorektors dabas, tehnoloģiju un medicīnas zinātņu jomā profesors Valdis Segliņš un LU MF dekāns profesors Valdis Folkmanis.

Konferences gaitā LU un Rīgas Stradiņa universitātes pārstāvji, kā arī citi nozares eksperti referēs par tādiem tematiem kā māsas profesijas terminoloģija, caurviju kompetenču vērtēšana māsu izglītībā, māsas loma klīniskajā pētniecībā, mentora darbība, dzīves kvalitātes novērtējums vājredzīgiem pacientiem un stress darbā jeb psihoemocionālie darba vides riska faktori. Konferenci noslēgs diskusija.

Ikviens interesents laipni aicināts Starptautisko māsu dienu atzīmēt kopā ar Latvijas māsām un attālināti sekot konferences norisei Zoom platformā.

Konferences programma

Zoom piekļuves saite

Dalīties