Foto no studentu personīgā arhīva.

Līdzās ārstniecības personālam un ārstniecības iestāžu darbiniekiem vakcīnas pret Covid-19 uzsāk saņemt arī medicīnas studenti. Studējošie saņēmuši "Pfizer-BioNTech" ražoto vakcīnu "Comirnaty", kas viņiem turpmāk dos iespēju iesaistīties veselības aprūpes iestāžu darbā.

Aizvadītajā nedēļas nogalē vakcinēti Latvijas Universitātes (LU) Medicīnas fakultātes (MF) studiju programmas "Ārstniecība" 5. un 6. kursa studējošie. Tie studenti, kas jau strādā kādā ārstniecības iestādē vai Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā, piemēram, medicīnas asistenta vai citā amatā, vakcīnas saņēmuši jau no decembra beigām.  

“Vakcinēšanās ir nepieciešama, lai pārrautu šo saslimstības ķēdi un atgrieztos pie ierastās ikdienas, studijām auditorijās un klīnikās, tikšanās ar draugiem un ģimeni, kino apmeklējumiem, ārzemju braucieniem un citiem sabiedriskiem pasākumiem, pēc kuriem esam noilgojušies,” uzskata LU MF 6. kursa students Jurijs Kosnarevičs. Pēc vakcīnas saņemšanas viņš jūtas labi un turpina kārtot ziemas eksāmenu sesijas pārbaudījumus, kas šogad noris attālināti. 

LU MF studējošo vakcinācija iespējama pateicoties Slimību profilakses un kontroles centra un Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas operatīvam atbalstam.

Dalīties