Ceturtdien, 2020. gada 7. janvārī, plkst. 15.00 Izglītības un zinātnes ministrija aicina uz kalendāra #ZinātneLatvijai atklāšanas svētkiem. Facebook tiešraidē visiem interesentiem būs iespēja iepazīt 14 kalendāra personības videostāstos un tiešsaistē, kā arī satikt zinātniekus neformālā sarunā par pētniecības aktualitātēm. 

Izglītības un zinātnes ministrija jau ceturto gadu, veidojot kalendāru un izstādi #ZinātneLatvijai, stāsta par mūsu zinātniekiem, kas nes Latvijas vārdu pasaulē un iedvesmo jaunradei. Šogad  kalendāra atvēršana notiek attālināti, bet izstādes #ZinātneLatvijai atklāšana ir plānota pēc valstī noteikto  ierobežojumu atcelšanas Vecrīgā, Līvu laukumā.

“Zinātnes kalendārs jau veidojas par noteiktu tradīciju, kas ļauj iepazīt zinātniekus un zinātnieces, kas atklājuši zinātnes un pētniecības procesa valdzinājumu. Tas ir meklējumu ceļš, spītība un neatlaidība, prieks par eksperimentu, ambiciozitāte un drosme pētījuma objekta vai metodikas izvēlē, spēja atrast un domāt likumsakarībās, ne tikai izsekot cēloņsakarībai. Tam seko starpdisciplinaritāte un inovācijas, tehnoloģijas un digitālā kompetence kā palīgrīks vai pamatmetode, lai atklātu dabas un civilizācijas mīklas ikvienā no zinātnes nozarēm,” uzsver izglītības un zinātnes ministre Dr. philol. Ilga Šuplinska. 

Kalendāra #ZinātneLatvijai 12 mēnešos izcilu un inovatīvu pētniecību dažādās zinātnes nozarēs atklāj 14 personības, to vidū arī Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātes Farmakoloģijas katedras profesore Dr. med. Baiba Jansone. 

Pieteikšanās pasākumam

Dalīties