BK "Latvijas Universitāte" spēlētāja Luīze Šepte

Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātes studente un BK “Latvijas Universitāte” spēlētāja Luīze Šepte iekļauta starp astoņpadsmit labākajām sieviešu basketbolistēm, kurām būs iespēja cīnīties par iespēju startēt Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

Latvijas sieviešu valstsvienības galvenais treneris Mārtiņš Gulbis nosaucis 18 spēlētājas, kuras varētu piedalīties Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra sabraukumā. Pandēmijas dēļ FIBA Europe mainīja kvalifikācijas turnīra izspēles sistēmu un Latvijas komandai novembrī izbraukumā pieredzētās spēles ar Vācijas un Horvātijas vienībām attiecīgi 12. un 14. novembrī notiks Rīgā, kur sapulcēsies visas četras I grupas komandas (arī Ziemeļmaķedonijas izlase).

Valstsvienību vajadzībām novembrī paredzēts “logs” no 8. līdz 15. novembrim, spēles paredzēts rīkot 12. un 14. novembrī. I grupas turnīrā Latvijas sieviešu komanda spēlēs ar Vācijas un Horvātijas izlasēm (oriģinālajā kalendārā abi mači bija paredzēti izbraukumā). Vēl Rīgā spēlēs Horvātija – Ziemeļmaķedonija un Ziemeļmaķedonija – Vācija.

Pēc divām kārtām I grupā Horvātijas izlasei ir 2 uzvaras, Latvijai un Vācijai pa 1, Ziemeļmaķdonijai 0.

Finālturnīram, kas paredzēts 2021. gada jūnijā Spānijā un Francijā, kvalificēsies deviņu grupu uzvarētājas un piecas labākās otro vietu ieguvējas.

Izlases vadībā darbosies arī Matīss Rožlapa, kurš ir BK “Latvijas Universitāte” sieviešu komandas galvenais treneris, Līga Folkmane-Eglīte, kura ir LU sieviešu komandas fizioterapeite un Edijs Eglītis, kurš ir LU sieviešu komandas menedžeris.

Vēlam izdošanos un uzvaras visai sieviešu valstsvienībai!

Dalīties