© Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitāte

Piektdien, 24. janvārī, Latvijas Universitātes (LU) Medicīnas fakultātē (MF) norisināsies Latvijas Farmaceitu biedrības konference, kurā nozares speciālistiem aktuālu informāciju sniegs valsts pārvaldes eksperti, bet studējošie iepazīstinās ar sasniegto pētniecības darbā.

"Konferences apmeklētājiem būs iespēja noklausīties farmācijas programmu studentu un absolventu prezentētos pētnieciskos darbus, lai veicinātu izpratni par pierādījumos balstītu medicīnu. Valsts pārvaldi savukārt pārstāvēs Zāļu valsts aģentūras un Veselības inspekcijas eksperti," informē organizatori.

Par farmaceitiski aktīvo vielu riska izvērtējumu virszemes ūdeņos un notekūdeņos Latvijā konferencē referēs LU MF 2019. gada absolvente Mg.pharm. Laura Dzintare, bet melleņu ģints ogu spiedpalieku ekstraktu pretnovecošanās efektus skaidros absolvente Mg.pharm. Vera Morkovska.

Par perorālo antikoagulantu terapijas kritiskajiem aspektiem kardioloģiskiem pacientiem informēs LU MF maģistrants farmācijā Artūrs Pūris, savukārt par mēra epidēmiju Latvijā 1710.- 1711. gadā ziņos maģistrants Aleksandrs Žuks.

Par dalību pasākumā tiks piešķirti 7 tālākizglītības punkti. 

Konferences programma publicēta Latvijas Farmaceitu biedrības tīmekļvietnē. Vietnē pieejama arī detalizēta informācija par reģistrēšanos un pasākuma dalības maksu.

LU MF studējošie klausītāja statusā pasākumā var piedalīties bez maksas un bez reģistrācijas.

Dalīties