Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitāte

Latvijas Universitātes ikgadējo starptautisko zinātnisko konferenču ietvarā tradicionāli noris arī Starptautiskā zinātniskā medicīnas konference, pulcējot nozares ekspertus no Latvijas un ārvalstīm. Konferenci ikreiz ievada plenārsēde, bet darbs turpinās dažādās medicīnas un veselības zinātņu nozaru sekciju sēdēs.

LU starptautiskā zinātniskā konference šogad atzīmēs jau 78. gadskārtu un konferences sēdes medicīnā un farmācijā ieplānotas 2020. gada 20. martā LU Akadēmiskajā centrā Torņakalnā.

Gan pieredzes bagāti, gan jauni pētnieki tēzes medicīnas un veselības zinātņu nozarēs, t.sk. farmācijā aicināti iesniegt līdz pat 2020. gada 16. februārim.

Tēžu iesniegšanas veidlapa un noformēšanas prasības publicētas konferences tīmekļvietnē.

Aizvadītā gada konferencē nozarē atzīti zinātnieki, praktiķi, kā arī doktoranti un rezidenti prezentēja 90 mutiskus referātus, bet 125 pētījumi bija izzināmi stenda referātu veidā. Dalībnieku vidū bija referenti no Austrijas, Brazīlijas, Kanādas, Igaunijas, Somijas, Gruzijas, Vācijas, Indijas, Itālijas, Kazahstānas, Kirgizstānas, Lietuvas, Polijas, Portugāles, Krievijas, Slovēnijas, Dienvidāfrikas, Zviedrijas, Šveices, Ukrainas un Lielbritānijas. Konferences darbam klātienē sekoja vairāk nekā 300 klausītāju.

Dalība konferencē iespējama bez maksas. Dalībnieki saņems sertifikātus ar tālākizglītības punktiem.

Dalīties