Katru gadu palielinās pacientu skaits, kuriem tiek diagnosticēta melanoma jeb ļaundabīgais ādas audzējs. Efektīvākais veids, kā sevi pasargāt no smagās saslimšanas ir regulāra un savlaicīga dzimumzīmju pārbaude.

Latvijas Universitātes Atomfizikas un spektroskopijas institūta (LU ASI) zinātnieki veic pētījumu par ādas pigmentētiem un asinsvadu veidojumiem (dzimumzīmēm) un aicina pieteikties brīvprātīgos. Pētījuma laikā ir iespēja saņemt bezmaksas konsultāciju pie ārsta dermatologa un dzimumzīmju diagnostiku, izmantojot dermatoskopu un LU ASI izstrādātu aparatūru. Izmeklējums ir absolūti nesāpīgs, neinvazīvs un organismam negatīvas sekas neradošs. Viss process aizņem laiku līdz 1 stundai.

Aicinām piedalīties pētījumā interesentus, kuri atbilst sekojošajiem kritērijiem:

  • Vecums no 18 gadiem;
  • Uz ķermeņa sastopami asinsvadu un/vai pigmentētie veidojumi (dzimumzīmes). Īpaši gaidīsim Jūs gadījumos, ja dzimumzīmes izmērs (diametrs) ir vismaz 2cm.
  • Ir gatavi veltīt vienu stundu sava laika, palīdzot zinātniekiem pētījuma procesā un pretī saņemot dermatologa konsultāciju.

Pētījums tiek realizēts ERAF projekta "Multimodāla attēlošanas tehnoloģijas ādas jaunveidojumu in vivo diagnostikai" (Nr. 1.1.1.1/18/A/132) ietvaros Latvijas Universitātes Zinātņu mājā, Atomfizikas un spektroskopijas institūtā, Rīgā, Jelgavas ielā 3, 605.telpā

Iepriekšēja pieteikšanās, rakstot e-pastu uz adas.petijums@gmail.com vai zvanot pa tālruni +371 26948643 (darba dienās no plkst. 9.00 līdz 16.00).

Tuvākais plānotais pieņemšanas laiks: 8. janvāris no plkst. 10.00 līdz 17.00.

Dalīties