Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitāte

Ziemassvētku gaidīšanas laikā Latvijas Universitāte būs zvaigžņu pielieta – būs gan balles, gan koncerti, gan neparastas diskusijas, gan romantiskas pastaigas gaismas pielietā dārzā.

Kad: 6. decembris–5.janvāris
Kur: LU Botāniskajā dārzā

Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā līdz 5. janvārim tiks atvērts Ziemas gaismas dārzs – teju 20 Latvijas gaismu mākslinieki pārvērtuši LU Botānisko dārzu par maģisku gaismas pasauli. LU darbiniekiem un studentiem iespēja apmeklēt pasākumu ar 20% atlaidi, pērkot biļetes iepriekšpārdošanā un norādot kodu LU100. Biļete pie ieejas jāuzrāda kopā ar derīgu LU studenta vai darbinieka apliecību. Biļetes iegādājamas visās “Biļešu servisa” kasēs.

 

Kad: 11. decembrī
Kur: LU Akadēmiskā centra Zinātņu mājā

Nav noslēpums, ka Ziemassvētku labākās sajūtas slēpjas garšīgā svētku mielastā. Pēc tradīcijām mielastam jāsastāv no 12 ēdieniem, bet kā ir mūsdienās un vai šo tradīciju vēl ievēro? Pēdējā laikā arvien aktuālāks kļūst jautājums - kā pagatavot veselīgi, bet reizē garšīgi? To visu varēs uzzināt Latvijas Universitātes Zinātnes kafejnīcā “Kā radīt Ziemassvētku brīnumu ar ēdienu?”, kas tiek rīkota par godu ziemas saulgriežiem.

Zinātnes kafejnīca norisināsies 11. decembrī, trešdien, plkst. 17.00 LU Akadēmiskā centra Zinātņu mājas ātrijā (Jelgavas ielā 3).

Būs arī Ziemassvētku našķi!

 

Kad: 13. decembrī
Kur: LU Lielajā aulā

Sāc pucēt savas balles kurpes un ieskandini Ziemassvētkus kopā ar LU Juridiskās fakultātes un Medicīnas fakultāti “Moonlight” Ziemassvētku ballē. Svinības notiks 13. decembrī plkst. 20.00 LU galvenajā ēkā, Lielajā aulā, ieeja no plkst.19.30. Ballē muzicēs "Sudden Lights" un Marta Grigale, bet līdz pat pasākuma noslēgumam spēlēs DJ Potashov.

Dresscodeblack tie.

 
  • Koncerts “Mazu brīdi pirms”

Kad: 19. decembrī
Kur: LU Lielajā aulā

Latvijas Universitātes studenti, darbinieki, absolventi un draugi aicināti uz Ziemassvētku koncertu "Mazu brīdi pirms", lai kopīgi radītu gaidāmo svētku sajūtu un izdziedātu iemīļotās Ziemassvētku dziesmas. Koncerts norisināsies 19. decembrī plkst. 17.00 LU vēsturiskās ēkas Lielajā aulā, Raiņa bulvārī 19. Koncertā muzicēs Endija Rezgale-Straidoma (vokāla solo), Jana Bārtula (taustiņi), Lūcija Sičevska (ģitāra), Nora Grosbārde (basģitāra) un Virdžīnija Laube-Vītiņa (perkusijas).

Ieeja bez maksas.

Informācija par pasākumiem citās LU fakultātēs.

Dalīties