Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitāte

Ceturtdien, 21. novembrī, Latvijas Zinātņu akadēmija (LZA) savā rudens pilnsapulcē aizklātā balsojumā ievēlējusi divus īstenos locekļus, divpadsmit korespondētājlocekļus, trīs ārzemju un vienu goda locekli. Korespondētājlocekļu rindām pievienojusies Latvijas Universitātes (LU) Medicīnas fakultātes (MF) profesore Dr.biol. Una Riekstiņa un profesors Dr.med. Gustavs Latkovskis.

LU MF profesori tagad līdzdarbosies LZA darbā, kur tās īsteno locekļu un korespondētājlocekļu vidū kopā ir jau 10 Medicīnas fakultātes docētāju.

LZA ir nacionālas nozīmes nevalstiska zinātniska institūcija, kura apvieno vairāk kā 300 Latvijas Republikas un pasaules zinātniekus dabaszinātņu, inženierzinātņu, sociālo un humanitāro zinātņu jomā. Akadēmija veicina zinātņu attīstību un veic zinātniskus pētījumus. Tā gādā, lai apzinātu, pētītu, izkoptu, saglabātu un nākamajām paaudzēm nodoti visu to īpašo, ko pasaules zinātnei un kultūrai ir devusi un spēj dot Latvija un latviešu tauta: nacionālo kultūru, valodu, folkloru, literatūru, sociālo un saimniecisko pieredzi.

LZA sastāvā paredzēti 100 īstenie locekļi, 50 korespondētājlocekļi, 50 goda locekļi un 100 ārzemju locekļi.  

Dalīties

Saistītais saturs