Pieteikumu apstiprināšana Latvijas Universitātē. Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitāte.

Līdz 5. jūlija plkst. 17.00 vienotajā augstskolu uzņemšanas sistēmā portālā www.latvija.lv apkopotā informācija liecina, ka šobrīd Latvijas Universitāte (LU) ir saņēmusi visvairāk studētgribētāju pieteikumu starp visām Latvijas augstskolām. LU saņēmusi 10088 pieteikumus.

LU studiju programmas studētgribētāji visvairāk izvēlējušies ar pirmo prioritāti - tie ir 2494 pieteikumi. Kopumā studijām pieteikušies 5229 reflektanti; dati tiek atjaunoti ik pēc stundas.

Līdz šim studētgribētāji visbiežāk izvēlējušies LU Medicīnas fakultātes realizēto studiju programmu "Ārstniecība". Populāras ir arī LU programmas "Tiesību zinātne", "Datorzinātne", "Komunikācijas zinātne" un citas. Elektroniskā pieteikšanās studijām norisinās portālā Latvija.lv līdz 9. jūlijam, izmantojot e-pakalpojumu www.latvija.lv. Savukārt no 2. līdz 9. jūlijam reflektantam savu elektronisko pieteikumu jāapstiprina klātienē.

Pieteikumus klātienē apstiprināt var LU galvenajā ēkā Rīgā, Raiņa bulvārī 19, darbdienās no plkst. 9.00 līdz 18.00 un sestdien no plkst. 9.00 līdz 13.00, tāpat arī LU filiālēs, kā arī citos vienotajā uzņemšanā iesaistīto augstskolu uzņemšanas punktos. Līdzi jāņem visi nepieciešamie dokumenti (vidējo izglītību apliecinošs dokuments, nepieciešamo centralizēto eksāmenu sertifikāti, personu apliecinošs dokuments, priekšrocību apliecinošs dokuments un reģistrācijas maksa 35 EUR).

Paralēli pamatstudijām līdz 12. jūlijam norit pieteikšanās maģistra līmeņa studijām.

Ja studentiem rodas kādi jautājumi par uzņemšanas kārtību, tad tos var uzdot arī lietotnē WhatsApp. Jautājumu raksti uz numuru: 24789066.

Pieejamo studiju programmu klāsts aplūkojams LU “Pieslēdzies panākumiem” vietnē. Tāpat vietnē iespējams iegūt informāciju par studiju vidi, mācībspēkiem un citām iespējām, ko piedāvā Universitāte. 

Dalīties