Foto: Jānis Brencis

Kārtējo akadēmisko gadu Latvijas Universitātē (LU) noslēdz vasaras izlaidumi "alma mater" sirdī – Lielajā aulā un diplomus absolventiem pasniedz LU rektors Indriķis Muižnieks. Kā vienā no universitātes lielākajām fakultātēm, Medicīnas fakultātē (MF) arī absolventu skaits ir viens no augstākajiem un šovasar studijas noslēguši 260 studenti.

Ceturtdien, 20. jūnijā, diplomus par ārsta grāda ieguvi saņēma 83 absolventi, bet 7 absolventi ieguva zobārsta grādu. Par farmācijas bakalauriem kļuva 26 absolventi, savukārt maģistra grāds farmācijā piešķirts 27 absolventiem. Maģistra grādu māszinībās ieguva 8 absolventi, bet 91 māsai piešķirts bakalaura grāds. Visbeidzot profesionālā bakalaura grādu saņēma arī 18 radiogrāferi.

Ar LU rektora atzinības rakstu par veiksmīgu zinātniskā darba izstrādi apbalvoti 36 studenti, bet studijas ar izcilību noslēguši 11 absolventi. Viņu vidū ir arī 4 LU fonda mecenātu stipendiāti.

Uzrunājot izlaidumā klātesošos, MF dekāns profesors Valdis Folkmanis norādīja, ka tāpat kā fakultāte realizē dažādas studiju programmas, tā arī absolventi nākotnē slimnīcās un klīnikās kā dažādi veselības aprūpes profesionāļi plecu pie pleca kopīgi rūpēsies par pacientu un visas sabiedrības veselības un labklājības nodrošināšanu. "Aicinu izbaudīt šo dienu un atcerēties kopības sajūtu un koleģiālo garu, kas stiprinās Jūs visa profesionālā mūža garumā," uzsvēra V. Folkmanis.

LU MF absolventus aicina neapstāties pie sasniegtā, bet turpināt izkopt savas prasmes un zināšanas rezidentūrā, maģistrantūrā un doktorantūrā, bet saikni ar savu "alma mater" saglabāt, iesaistoties LU Absolventu klubā.  

Dalīties