Latviešu ārstu un zobārstu apvienība (LĀZA) vakar, 5. jūnijā, pasniedza Profesora Ilmāra Lazovska medicīnas fonda stipendijas, kuru kopējais apjoms šogad ir 7000 ASV dolāru. 

Šogad atbalstu tālākajām mācībām saņēmuši deviņi gudri un apņēmīgi studenti, tostarp Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātes ārstniecības programmas 5. kursa studente Jana Višņevska.

Kā atzina visi stipendiāti, tad nozīmīgs ir arī emocionālais guvums, spēju un darbu novērtējums, ko sajūt visi laureāti. 

"Ilmāra Lazovska dzīves ceļš, viņa uzskati un rīcība, lai ir kā palīgs jaunajiem ārstiem," – to uzsvēra LĀZA prezidents Uģis Gruntmanis, pieminot Ilmāra Lazovska lielo lomu Atmodas laikā.  Profesora I. Lazovska dzīvesbiedre ārste Edīte Lazovska savukārt kā ceļamaizi deva vēlējumu "būt vispusīgām personībām, gūt spēkus mākslā, mūzikā, literatūrā un mīlēt savu arodu, braukt plašajā pasaulē mācīties, bet atgriezties mājās, kur esat vajadzīgi."

LĀZA vieno ārzemēs un Latvijā dzīvojošos ārstus un zobārstus, kā arī citus veselības nozares profesionāļus, zinātniekus un darbiniekus kopējam mērķim – visiem spēkiem veicināt veselības aprūpē un zinātnē iesaistīto studentu, rezidentu, ārstu un zobārstu izglītību un sadarbību. To dibināja 1947. gadā Eslingenā trimdā devušies latviešu ārsti.

Dalīties