Latvijas Universitātes Medicīnas fakultāte (LU MF) un Latvijas Universitātes Fonds (LU Fonds) izraudzījies 2012./2013. akadēmiskā gada izcilāko Ārstniecības studiju programmas studenti - igaunieti Annu Saaremets. Izcilības stipendija 3000 eiro apmērā pasniegta, pateicoties mecenātes Dzintras Uibo ziedojumam, kas ir ikgadējs atbalsts LU MF 1. kursa labākajam studentam.

Mecenāte Dzintra Uibo: „Esmu priecīga, ka šī stipendija ir nonākusi igauņu studentes rīcībā, kas noteikti būs liels atbalsts izcili iesāktajām studijām un turpmāko akadēmisko sasniegumu realizācijai. Ārzemju studenti arvien vairāk novērtē studiju iespējas Latvijā, tāpēc jūtos gandarīta, ka varam atbalstīt arī citu valstu studentus, kuru tuvākie vai tālākie karjeras mērķi iespējami saistās ar savu spēju un zināšanu pielietošanu kādā no Latvijas medicīnas iestādēm.”

Studente Anna Saaremets savu izcilību un neatlaidību studijās ir pierādījusi saņemot augstāko vidējo novērtējumu kursā, kas pirmā akadēmiskā gada noslēgumā bija 8,64 balles. Stipendijas ieguvēja ir Igaunijas pilsone, iepriekš studējusi un ieguvusi biomedicīnas bakalaura grādu Lielbritānijā. Šobrīd Anna Saaremets studē LU MF otrajā kursā, turpinot sevi pierādīt kā centīgu studenti. 2012./2013. akadēmiskais mācību gads bija veiksmīgs ne tikai stipendijas saņēmējai, bet arī citiem LU MF ārstniecības studentiem, kuru sekmes bija tuvu izcilībai.

„Es nebiju domājusi, ka dzīve mani atvedīs uz Latviju, bet pirms gada mans sapnis piepildījās – es sāku studēt LU MF. Ir liela priekšrocība studēt medicīnu tieši LU MF, jo šeit tas notiek sekojot līdzi labākajām klasiskajām tradīcijām, turklāt studentu grupas ir nelielas. Tas sniedz iespēju ciešāk sadarboties studentiem un mācībspēkiem. Esmu pateicīga par iespējām, kas man sniegtas Latvijā, universitātē un LU Fondā, sadarbojoties ar mecenāti Dzintru Uibo. Stipendija ir vēl papildu motivācija gan man, gan kursabiedriem,” stāsta LU Fonda Izcilības stipendijas ieguvēja Anna Saarements.

 Izcilības stipendija ir finansiāls atbalsts LU MF Ārstniecības otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmas izcilākajiem 1.kursa studentiem, kas veicina studentu tiekšanos uz izcilību sekmēs un studijās. Uz stipendiju varēja pretendēt jebkurš Latvijas Universitātes Medicīnas Ārstniecības otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmas 1.kursa students.

Dalīties