Veselības ministrs Daniels Pavļuts pasniedz Pateicības rakstu Latvijas Universitātes rektoram Indriķim Muižniekam © Foto: Toms Grīnbergs, LU Komunikācijas departaments

Ceturtdien, 5. maijā, Latvijas Universitātei (LU) un tās koledžām pasniegts Veselības ministrijas (VM) Pateicības raksts par atbalsta sniegšanu ārstniecības iestādēm veselības aprūpes nozarei kritiskā situācijā, aktīvi piesaistot rezidentus un medicīnas studentus Covid-19 pacientu ārstēšana un aprūpē.

Veselības ministrs Daniels Pavļuts svinīgajā ceremonijā, kas notika Rīgas Stradiņa universitātes aulā, pasniedza Pateicības rakstus Latvijas Universitātei, LU Rīgas 1. medicīnas koledžai, LU Rīgas medicīnas koledžai, LU Paula Stradiņa medicīnas koledžai, kā arī citām ar veselības nozari saistītām organizācijām un medicīnas jomā strādājošiem. Ministrs sava uzrunā salīdzināja divus pandēmijas gadus “ar maratonu sprinta ātrumā un spriedzē”, kuru kopīgiem spēkiem izdevies apturēt.

“Šis laiks ir īpašs. Tas, ko dara visa mūsu sabiedrība, mūsu ukraiņu brāļi un māsas, savā ziņā mēs visi kopā ar zinātnes un ar cilvēcības ieročiem cīnāmies pret tumsu, tumsonību, varmācību, pret ļaunumu. Aizvadītajos gados arī mēs esam saskārušies ar daudzām grūtībām, kas medicīnas zinātnei izriet no gara tumsonības. Un šādi kārotāji esat jūs visi – cilvēcības un zināšanu kārotāji”, atzīmēja D. Pavļuts.

Covid-19 krīzes pārvarēšanai LU iesaistījās gan ar LU Medicīnas fakultātes un vairāku medicīnas koledžu cilvēkresursiem, sniedzot palīdzību ārstniecības un diagnostikas iestādēm, gan arī veicot plaša spektra pētījumus, kas “parādīja Universitātes daudzveidību un spēju šādu negaidītu izaicinājumu zinātniski pamatot un risināt”, sacīja LU rektors profesors Indriķis Muižnieks. “Mūsdienās jebkura problēma nav tikai vienas nozares problēma un ir nepieciešama sadarbība. Tikai kopīgos risinājumos var sekmīgi ar to darboties, un ir nepieciešams ieguldījums tajās nozarēs, kur līdz šim tas ir bijis nepietiekams”, uzsvēra LU rektors.

Dalīties

Saistītais saturs

LU 79. konferencē Latvijas pētnieki runās par ieguldījumu Covid-19 seku mazināšanā
09.03.2021.

LU 79. konferencē Latvijas pētnieki runās par ieguldījumu Covid-19 seku mazināšanā

Topošie mediķi brīvprātīgi iesaistās Covid-19 izplatības ierobežošanā
28.03.2020.

Topošie mediķi brīvprātīgi iesaistās Covid-19 izplatības ierobežošanā

LU studenti uzsākuši brīvprātīgu iesaisti "COVID-19" ierobežošanā
17.03.2020.

LU studenti uzsākuši brīvprātīgu iesaisti "COVID-19" ierobežošanā